Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Kristijano već razmišlja o odlasku iz Junajteda: Nesuglasice s Rangnikom, godine, nedostatak ambicija i trofeja...

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.02.22. | 09:05

Portugalac gotovo sigurno ide ako se ekipa ne plasira u Ligu šampiona

Drugi boravak Kristijana Ronalda na Old Trafordu mogao bi da se završi mnogo brže nego što se u prvi mah očekivalo. Temperamentni Portugalac uveliko razmišlja o tome da li da ostane u Junajtedu i posle leta kako bi završio dvogodišnji ugovor, a sada je navodno znatno bliži odluci da ode.

Mnogo je do načina na koji Junajted funkcioniše, a možda i prvi put u svojoj prebogatoj karijeri Ronaldo je priznao da ima i do njega. Naime, petostruki osvajač Zlatne lopte prošle sedmice napunio je 37 godina i Ostrvom kruži priča kako se požalio najbližim prijateljima da oseća kako ga vreme sustiže. Odnosno, da više ne može da igra fudbal na koji nas je godinama navikao.

Izabrane vesti

Ronaldov povratak na Old Traford 12 godina pošto je prešao u Real Madrid za tada rekordnih 94.000.000 evra bio je bajkovit. Pet golova u prva četiri nastupa u svim takmičenjima naveli su mnoge da se nakratko ponadaju usponu kluba. Međutim, usledio je pad koji je posledica brojnih stvari, od promene trenera i sistema, preko loše atmosfere u timu, do nekih promašaja koji su za njega atipični, pa tako u 2022. još nije zatresao mrežu. Poslednji put kada pet utakmica nije bio strelac igrao je u Real Madridu 2010. godine... I pored toga je najbolji strelac ekipe sa 14 golova, što mu je najslabiji učinak u poslednjih deceniju i kusur.

13.30: (1,60) Mančester junajted (4,10) Sautempton (6,25)

Remi sa Barnlijem počeo je sa klupe, a kada je ušao na dvadesetak minuta do kraja nije ostavio utisak. Posle te utakmice je legendarni štoper Junajteda Rio Ferdinand bljuvao vatru po ekipi, a na površinu su isplivali detalji o navodnom nezadovoljstvu igrača Rangnikovim trening metodama.

Upravo je odnos sa privremenim trenerom jedan od razloga zašto bi Kristijano da ide. Portugalac je među najglasnijima protivnicima Rangnikovih metoda u svlačionici, pre svega to što treninge vodi pomoćnik Kris Armas, dok Nemac rad posmatra sa strane. Osim toga, Ronaldo je već pokazivao javno nezadovoljstvo Rangnikovim odlukama da ga menja iz igre, dok ga je sadašnji šef struke pozvao da bude konkretniji na terenu.

“Očigledno je ne samo Kristijanu Ronaldu. Mora da postiže više golova, tu nema sumnje. Stvara šanse, ali u poslednjih nekoliko utakmica jednostavno ne postiže golove. To nije samo Kristijanov problem, već i za ostale igrače, pogotovo ofanzivce jer ne postižemo dovoljno golova, srazmerno broju šansi koje stvaramo“, rekao je Rangnik i dodao:

“Moraju svi da se poprave u narednim sedmicama. Prvo poluvreme protiv Barnlija bilo je najbliže realizaciji našeg plana utakmice, sada moramo da naučimo kako da se nagradimo“.

Nisu samo trening metode sporne. Ostanak bi značio nastavak saradnje sa Rangnikom koji će od leta postati sportski direktor Đavola, dok će na njegovu sadašnju funkciju doći novi trener. Treći za manje od godinu dana. Odavno kruži priča da atmosfera u Junajtedu nije ni blizu idealnoj i da se ništa nije promenilo s odlaskom Olea Gunara Solskjera. Naprotiv. Ronaldu takođe smeta nivo degradacije kluba otkako je otišao ser Aleks Ferguson. Junajted je osam godina bez titule, poslednjih godina čak nije ni ozbiljan kandidat, a računajući sve meridijane pet godina nije osvojen nijedan trofej. Ove sezone Junajted je već ispao iz oba kupa, trenutno je šesti na tabeli sa 21 bodom zaostatka za liderom i gradskim rivalom Sitijem. Ronaldo je i sam nedavno izjavio da se nije vratio da bi "bio šesti ili sedmi", već da bi pobeđivao i osvajao trofeje.

Rangniku je potrebno čudo da spasi sezonu, pre svega da obezbedi plasman u Ligu šampiona, od čega će najviše zavisiti Ronaldov ostanak. Njemu je takođe sporan i kvalitet sastava koji nije ni blizu onog iz Fergijevog vremena, a od tada je po izveštaju CIES-a potrošeno preko milijardu i po evra, najviše od svih evropskih klubova u Evropi.

Mnogo je problema na kojima treba raditi, a Ronaldo očigledno nema živaca da se bori sa tim. Junajted jeste veliki klub, ali teško da će sa sadašnjim načinom funkcionisanja u skorije vreme biti nešto više od blede senke giganta koji je harao Engleskom i Evropom.


tagovi

Kristijano RonaldoMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara