Ronaldo i Santos (©Reuters)
Ronaldo i Santos (©Reuters)

Ronaldo nema psihološke probleme, uvek rado igra za Portugal

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 18:27

Fernando Santos veruje da će njegov najbolji igrač biti na svom nivou protiv Azerbejdžana, Srbije i Luksemburga

Kristijano Ronaldo proživljava možda i najtežu sezonu u svojoj karijeri. Označen je kao glavni krivac za eliminaciju Juventusa od Porta u osmini finala Lige šampiona, a njegov klub je i pred predajom titule u prvenstvu Italije.

Torinezi su u nedelju kod kuće poraženi od Beneventa 0:1, a na istom mestu će u sredu - zbog problema s putovanjima usled korone - Ronaldo igrati za reprezentaciju Portugala protiv Azerbejdžana na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Tri dana kasnije gostuju u Beogradu, a 30. marta u Luksemburgu.

Izabrane vesti

Selektor Fernando Santos veruje da će najbolji igrač evropskih šampiona biti na očekivanom nivou.

"Nas dvojica smo vrlo bliski, poznajem ga od njegove 18. godine i imamo sjajan odnos. Ne samo kao treneri i igrač, već prijateljski. Često razgovaramo, ali ono što kažemo ostaje među nama. Ronaldo uvek rado igra za reprezentaciju. Ne mislim da ima bilo kakve psihološke probleme trenutno", istakao je 66-godišnji trener na konferenciji za medije pred meč sa Azerbejdžanom.

SREDA, 20.45: (1.05) PORTUGAL (14.0) AZERBEJDŽAN (35.0)

Ronaldu nedostaje još sedam golova da dostigne Alija Deija, koji je sa 109 pogodaka u dresu Irana najbolji strelac ikada jedne reprezentacije.

"Ronaldo je naš najbolji igrač i verovatno najbolji na svetu", konstatovao je Santos.

Iako kvalifikacije tek počinju, utisak je da mnogi Portugalce već vide na Svetskom prvenstvu. Dosad su na Mundijalima učestvovali sedam puta, a najdalje su stigli 1966. i 2006, kada su igrali polufinala.

Imajući u vidu da su aktuelni prvaci Evrope, a da je Ronaldo dobio značajnu podršku u vidu Žoaa Feliksa i Dioga Žote, mnogi predviđaju da bi u Kataru mogli i korak dalje.

"Svi znamo da Ronaldo konstantno teži novim trofejima, kao što i svaki fudbaler sanja o osvajanju Svetskog prvenstva. Mislim da je tako nešto ostvarivo u našem slučaju", optimista je portugalski selektor.

Ne želi, ipak, Santos da potcenjuje prvog rivala na tom putu.

"Znamo da Azerbejdžan može biti opasan iz kontranapada", upozorio je.

Povrede su oslabile Portugalce za martovske mečeve, ali štoper Mančester sitija Ruben Dijas ne obazire se na to.

"Imamo jasan stil igre i ne zavisimo od jednog igrača, već smo spremni da se adaptiramo. Ako neko ne može da igra, ima drugih koji mogu da ispune zadatke. Cilj nam je da Portugal postane prepoznatljiv kao jak tim. Imamo ambiciju da osvojimo Svetsko prvenstvo", jasan je Dijas.

I on se dodatako Ronaldovog uticaja na ekipu.

"On je od fundamentalnog značaja za našu reprezentaciju. Radimo na tome da nove, mlade igrače uigramo sa Kristijanom i stvorimo novi moćan tim", objasnio je 23-godišnji defanzivac.


tagovi

Kristijano RonaldoFernando SantosRuben DijasPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara