Fudbaleri River Plejta (©AFP)
Fudbaleri River Plejta (©AFP)

Rosario u top formi, River napada drugi trofej u Demikelisovoj eri

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.23. | 23:05

Liga kup Argentine: Milioneri na Nitkove noćas (02.00) u Kordobi u polufinalu

U drugom polufinalu argentinskog Liga kupa, koji je na program noćas (02.00) na stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi, sa nadom da će napraviti još jedan korak ka velikom finalu i tituli, sastaju se River Plejt i Rosario Sentral.

I dalje bez mogućnosti da računa na Miltona Kaska i Migela Borhu, koji su povređeni, River Plejt nastoji da učini sve da dođe do finale Liga kupa i posle šampionata osvoji i drugi trofej u debitantskoj sezoni na kormilu Milionera Martina Demikelisa.

Izabrane vesti

River Plejt je u predhodnoj rundi savladao je Belgrano sa 2:1, čime je vratio samopouzdanje izgubljeno prethodnim posrtajima, posebno zato što je do plasmana u ovu istancu takmičenja došlo na uzbudljiv način, golom Fakunda Kolidija, prvim otkako je stigao na Monumental, u četvrtom minute sudijske nadoknade.

02.00: (6,25) Rosario (3,90) River Plejt (1,50)

U prvoj fazi takmičenja ekipa je zauzela drugo mesto u grupi B, sa 24 osvojena boda iz sedam pobeda, tri remija i uz četiri poraza. U svojih pet poslednjih mečeva Milioneri su zabeležili dve pobede, jedan nerešen ishod , ali i dva poraza, što ih je na kraju koštalo prvog mesta u svojoj grupi koje je na kraju zaizeo Urakan. Tokom ovog perioda, tim iz Buenos Ajresa je pobedio Belgrano i Himnasiju iz La Plate, pored toga što je remiziralo sa Institutom i izgubio od Urakana, ali i njihovog noćašnjeg rivala Rosario Sentrala.

Iako je jedina nepoznanica bila ko će biti zadužen za desnog beka, povreda meniskusa desnog kolena Miltona Kaska, koja će uskoro zahtevati operaciju i koja je odredila kraj njegove sezone, na kraju je odlučila da na njegovom mestu postavi Santijaga Simona. Po ovom scenariju, Riverova formacija bi bila identična onoj koja je pre nedelju dana pobedila Belgrano na istom ovom stadionu. Još jedna stvar koju treba napomenuti je da se Kolumbijac Migel Borha još uvek oporavlja od kidanja aduktora i da neće biti dostupan za ovaj duel.

Dok je na drugoj strani ekipa Rosario Sentrala, koja zauzvrat prolazi kroz svoj najbolji trenutak u sezoni dodavanjem devet uzastopnih mečeva bez poraza i sa ogromnom željom da iskoristi ovu sjajnu fazu da se vrati u sam vrh nacionalnog fudbala, ali i da u samo mesec dana dva puta savlada River, nešto što se već dogodilo u prvoj fazi .Tom prilikom, Nitkovi iz Rosarija imali su prednost da igraju na svom terenu pobedivši sa 3:1 u pretposlednjem kolu grupne faze takmičenja, dodajući važne bodove koji su im pomogli da obezbede mesto među prva četiri tima u grupi A.

Rosario je u četvrtfinalu imao težak zadatak, ali je na kraju uspeo da eliminiše favorizovani Rasing u meču koji se završio penal serijom usled nerešenog rezultataod 2:2 iz regularnog dela susreta. Izabranici Mihela Anhela Rusa zabeležili su veću efikasnost pri izvođenju jedanaesteraca i time obezbedili plasman u polufinale turnira. U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni, Nitkovi su zabeležili tri pobede i dva remija, bez poraza, savladavši u tom period Arsenal iz Sarandija, River Plejt i Argentinos Juniorse, pored remija sa Rasingom i Barakas Sentralom.

Posle dva uzbudljiva i iscrpljujuća meča u četvrtfinalu, gde je River Plejt postigao spasonosni gol u nadoknadi vremena, a Rosario pobedio na penale, očekuje se da ćemo noćas imati još jedan veoma naporan duel. Kao što je već naglašeno, njihov poslednji okršaj u sklopu 13. kola grupne faze Liga kupa završen je pobedom Nitkova. Ranije ove sezone, u Profesionalnoj ligi, takođe na stadilu Hihante de Arojito viđen je remi od 3:3. Šta više, Milioneri nisu uspeli da slomiju ovog rivala u poslednja tri okršaja u kojima su doživelo po dva poraza i remi. Poslednja pobeda Rivera nad Rosarijo Sentralom izvojevana je još pre više od dve godine na Monumentalu rezultatom 3:0.

LIGA KUP ARGENTINE – POLUFINALE (JEDAN MEČ – NEUTRALNI TEREN)

Subota

Platense – Godoj Kruz u toku

Nedelja

02.00: (6,25) Rosario (3,90) River Plejt (1,50)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaLiga kup ArgentineRiver PlejtRosarioRosario SentralMartin Demikelis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara