Rosić (© MN Press)
Rosić (© MN Press)

Rosić: I bod vraća stabilnost!

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 09:35

Pred današnje gostovanje Spartaku, golman, kapiten i reprezentativac Radničkog naglašava da je disciplina u igri ključ za dobar rezultat

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Ma koliko da je to već nedeljama jasno, utakmica sa Spartakom zapravo je prva otkako su u Radničkom i definitivno raščistili da će završnicu sezone provesti kao učesnici plej-auta. Poraz od Voždovca u prethodnom kolu ugasio je svaku nadu u neki senzacionalni preokret u finišu osnovnog dela prvenstva Mozzart Bet Superlige, tako da danas u Subotici počinje ono što se zove grčevita borba za opstanak.

Izabrane vesti

Posle samo jednog osvojenog boda u prethodna četiri kola, ovaj duel ima dvostruku važnost za Nišlije – igraju protiv direktnog konkurenta, koji trenutno ima bod više, a eventualnom pobedom Radnički bi predstojeću reprezentativnu pauzu proveo u bezbednoj zoni, što bi sigurno značajno rasteretilo ambijent u kome će, u tom periodu, raditi Dragan Šarac i njegovi igrači. Pa ipak, golman Dragan Rosić smatra da bi i jedan bod bio dobar „ulov“ danas na krajnjem severu Srbije.

Počinjemo nešto što se zove borba za goli život. Gostujemo ekipi koja je jedan bod ispred nas, u sličnoj situaciji, a pošto igraju kod kuće, mislim da će oni možda čak imati i veći pritisak, imperativ pobede, dok mi tražimo neku stabilnost, koju trenutno može da nam donese i remi. Nije ni da ima još mnogo da se igra do kraja sezone, ali sasvim dovoljno da možemo da konstatujemo da nije sve izgubljeno i da ova ekipa, s obzirom na kvalitet, ne sme da dovede u pitanje opstanak u ligi“, poručio je čuvar mreže Nišlija.

Kao neko ko je sa kapitenskom trakom oko ruke izveo saigrače na prethodne dve utakmice, Rosić oseća posebnu odgovornost da pomogne ekipi da prevaziđe veliku krizu, ali je i najpozvaniji da locira problem u kome mu se tim nalazi:

To svakako nije atmosfera, ako je neko na to pomislio. Mi se sjajno družimo, nema nikakve sujete među nama, svlačionica je, u tom smislu, mirna. Došli smo u čudnu situaciju da, taman kada smo poporavili efikasnost, primimo tri gola od Voždovca, kao ekipe kojoj efikasnost nije bila jača strana u prethodnom periodu. Pa još iz prekida, što uopšte nije karakteristično za nas. Dugo smo pričali sa šefom, analizirali greške i došli do zaključka da je dicsiplina u igri naš najveći problem. To je ono što moramo da podignemo na najviši nivo već danas u Subotici, jer, slobodno mogu tako da kažem, neke gluposti koje smo pravili na ovom nivou svaki protivnik može da kazni.“

Veliki je ovo trenutak u karijeri 26-godišnjeg čuvara mreže, koji se od sutra stavlja na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću, na početku kvalifikacione trke za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Već sam više puta govorio o tome kolika mi je čast što sam pozvan u reprezentaciju. Kada smo bili u Americi, dao sam sve od sebe da dobro odradim posao i pokušam da ostavim makar neki mali trag u nacionalnom timu, ni ne sluteći da ću se ponovo naći na spisku u ovako žestokoj konkurenciji. Ali, trenutno nemam pravo da razmišljam o tome, već samo o Spartaku, a od večeras se okrećem predstojećem izazovu među Orlovima“, zaključio je Rosić.

Utakmica Spartak - Radnički igra se danas od 15 časova (TV Arena sport 10), sudiće je Pavle Ilić iz Kragujevca.

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

Mladost GAT - Radnički 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović pen 50 - Zorić 30, Vidosavljević 62/

Subota

Novi Pazar - Kolubara 0:1 (0:0)

/Đuranović 50/

Javor - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Gigić 77 - U. Nikolić 39/

TSC - Mladost Lučani 2:1 (2:0)

/Cvetković 15, Jovanović 36 - Tomić pen 87/

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)




tagovi

Dragan RosićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara