Stadion Koševo (©Reuters)
Stadion Koševo (©Reuters)

Rožman: Sarajevo je najveći klub u državi, moramo da živimo s pritiskom

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 12:19

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Bordo tim na Koševu danas (18.00) čeka Tuzla Siti, a slovenački stručnjak najavljuje poteru za vodećim tandemom

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle reprezentativne pauze koja je za BiH javnost bila poprilično razočaravajuća, domaće fudbalsko prvenstvo nastavilo se još u sredu, kad je bila odigrana jedna odložena utakmica. Naredne kolo biće odigrano u naredna tri dana, a sve kreće iz Sarajeva.

Izabrane vesti

S velikim ambicijama Sarajevo je ušlo u ovu sezonu, ali loš start razlog je nešto lošijeg bodovnog salda od očekivanog. Ipak, vremenom su stvari krenule na bolje, pa i dalje Bordo tim diše za vrat vodećem dvojcu Borcu i Zrinjskom.

Za Banjalučanima Sarajevo zaostaje šest bodova, dok je Zrinjski svega dva boda ispred. Nije to nedostižna razlika, pogotovo ako Bordo tim nastavi da niže rezultate kakve je pravio na samom početku mandata Simona Rožmana.

Slovenački stručnjak zaista jeste preporodio Sarajevo, ali su u poslednjih pet kola upisane svega dve pobede. Idealnu priliku da se to popravi imaju u ovoj rundi, kada stiže jedan od davljenika. Uloga favorita ne bi trebalo da se ne opravda, ali daleko od toga da su bodovi unapred upisani, što je i potvrdio trener Rožman.

"Dobra je ekipa, grupa pojedinaca koja ima kvalitet. Čudno je da imaju samo deset bodova. Na nama je opet da budemo oprezni, igrači su toga svesni i nama je da kao i sve ostale ekipe ne smemo dozvoliti da se razigraju", rekao je Rožman i istakao kako je ekipa svesna visokih očekivanja navijača i javnosti.

"Pritisak je veliki, ali mi to želimo. Mi smo najveći klub u državi, igrači su svesni u kakvom se klubu i gde rade. Želim da smo pošteni i da radimo još više, a svesni smo i pritiska. Moramo sa tim živeti", jasan je Rožman.

Nekada su ove utakmice imale epitet derbija, ali je sada situacija drugačija. Pogotovo zbog Tuzla Sitija, koji igra ispod svih mogućih očekivanja. Ekipa koja ima nekoliko odličnih pojedinaca ne blista, i predstoji joj grčevita borba za opstanak. Trenutno su pretposlednji sa svega deset bodova, a samo Zvijezda ima manje.

Ukoliko Tuzlaci žele da ostanu u igri za opstanak, moraju početi sa osvajanjem bodova. Mada, nisu miljenici sreće budući da pred sobom imaju težak zadatak. Gostovanja nadahnutom rivalu, koji juriša na titulu. U prošlosti je Tuzla znala zagorčati život Sarajevu, odnela mu bodove koji su im mnogo značili. Istom se nadaju i sada.

"Sarajevo je pod pritiskom u borbi za titulu, a mi zbog borbe za opstanak. Nismo to očekivali, ali nažalost je tako. Pokušaćemo da izvadimo celu ovu situaciju. Sledi nam teško gostovanje kod ekipe koja igra jako dobro. Imaju odlične igrače i u dobroj su formi. Ne idemo sa belom zastavom i svesni smo koliko bi nam i taj jedan bod sa Koševa mnogo značio. Probaćemo podići ekipi samopouzdanje i pružiti dobru partiju, te verujem ostati neporaženi“, istakao je Adnan Osmanhodžić, trener u stručnom štabu Tuzlaka.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 15. KOLO

Petak

18.00: (1,38) Sarajevo (4,50) Tuzla Siti (7,50)

Subota

13.00: (5,80) Igman (3,80) Borac Banjaluka (1,55)

13.00: (1,22) Sloga Doboj (6,25) Zvijezda (10,0)

Nedelja

13.00: (1,67) Željezničar (3,50) Posušje (5,10)

18.00: (8,50) GOŠK (4,70) Zrinjski (1,33)

19.45: (2,60) Široki Brijeg (2,95) Velež (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bosna i HercegovinaPremijer liga BiHFK SarajevoSarajevoTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara