Ruben Baraha (©Reuters)
Ruben Baraha (©Reuters)

Ruben Baraha: Vidite li vi kako Mesi igra? Dao bih mu sve Zlatne lopte ovoga sveta

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 16:46

“Napravio bih jednu za njega, a drugu za ostale”, kaže trener Valensije

Malo je potrebno ljudima da bi se podelili, da bi zauzeli jednu ili drugu stranu. I započeli žučnu raspravu. Lionel Mesi nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a odluka Frans fudbala da ga ga proglasi za najboljeg igrača nije se baš svima dopala.

Lionel Mesi se osmi put slikao sa Zlatnom loptom u Parizu, ponajviše zbog toga što je osvojio Mundijal u Kataru sa Argentinom. Ali, ima onih koji zastupaju tezu da je nagradu trebalo da dobije Erling Haland, jer je sa Mančester Sitijem stigao do triplete i pride je na 53 utakmice postigao 52 gola i imao devet asistencija. Lotar Mateus nazvao je sve farsom, a indirektno se tome usprotivio Ruben Baraja.

Izabrane vesti

Za Valensijinog trenra argentinski virtuoz je jedinstven i smatra da mu pripada ama baš svaka lopta, te da treba uvesti posebnu nagradu za Lionela Mesija i ostatak sveta.

“Ako ste videli kako Mesi igra, mislim da nećete nikog drugog videti da igra kao on. Dao bih mu sve Zlatne lopte na svetu. Napravio bih jednu za njega, a drugu za ostale”, rekao je Ruben Baraha.

Trenutno nema igrača kao što je Argentinac i Ruben Baraha je stava da ga neće ni biti, barem ne takvih karakteristika.

“Ne postoji igrač koji može da uradi ono što on radi na terenu. Biće neko ko će ga naslediti, ali to će biti igrač sa drugačijim karakteristikama. Čini mi se da je fer (što je osmi put dobio Zlatnu loptu prim. aut) zbog njegove karijere i osvojenog Svetskog prvenstva sa Argentinom”, podvukao je trener Valensije.




tagovi

Ruben BarahaLionel MesiZlatna lopta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara