Antonio Rukavina (©Starsport)
Antonio Rukavina (©Starsport)

Rukavinina Astana traži izlaz iz rezultatske krize protiv Stojkovića i Kunića

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 11:41

Lider šampionata Kazahstana pokušaće danas od 16.00 da savlada kao gost Atirau i tako prekine niz od tri uzastopna nerešena rezultata

Furiozno je Astana otvorila novu sezonu i ekspresno se izdvojila na vrhu kazahstanske Premijer lige. Međutim, u nekom trenutku je forma morala da padne, tim iz Nur Sultana nije slavio na poslednja tri meča. Taj niz pokušaće da prekine danas od 16 časova, kada u sklopu 16. kola gostuje Atirauu.

Astana još uvek ne zna za poraz, to je drži i dalje na liderskoj poziciji na tabeli. Posle 15 kola osvojila je 35 bodova, tri više od hita prvenstva Tobola i osam više od trećeplasiranog Kajrata.

Izabrane vesti

16.00: (4,30) Atirau (3,40) Astana (1,80)

Prošle sezone Astana nije uspela da odbrani tron, loše je igrala tokom čitave sezone, što je iskoristio Kajrat i osvojio je titulu. Sada u kazahstanskoj prestonici žele da se vrate na vrh, ali i da ponovo izbore plasman u grupnu fazu međunarodnog takmičenja.

Sada je Astana u Ligi konferencije, gde će takmičenje početi od 2. kola kvalifikacija. Nije imala sreće na žrebu, zapao joj je solunski Aris, sa kojim će odmeriti snage 22. i 29. jula.

Atirau igra solidno ove sezone, trenutno je osmi na tabeli i po svoj prilici neće brinuti za opstanak. Ima 11 bodova više od Žetisua, koji je trenutno u zoni ispadanja. Zapravo, bliži je izlasku na međunarodnu scenu, pošto mu četvrtoplasirani Kaspij beži samo dva boda.

U petak će se na Munašaj stadionu naći dvojica srpskih fudbalera, po jedan na obe strane. Dres Astane već tri godine nosi veteran Antonio Rukavina, koji je ove sezone nedodirljiv u prvoj postavi. Odigrao je svaki minut, 1.530 ukupno ako računamo i Superkup Kazahstana, u kojem je Tobol u finalu odneo trofej pobedom na penale. Na 15 mečeva u Premijer ligi zabeležio je jednu asistenciju.

Za domaći tim sa dosta uspeha igra nekadašnji štoper Voždovca, OFK Beograda i Radnika iz Surdulice, Danijel Stojković. On je stigao u Kazahstan u februaru ove godine iz beloruskog Nemana, a do sada je odigrao 15 mečeva i zabeležio dve asistencije. Stojkoviću je saigrač nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije, a kasnije i član mlade selekcije Bosne i Hercegovine, Petar Kunić. Ovaj 27-godišnji napadač je došao zimus iz Zrinjskog, ali se još nije ustalio u startnoj postavi. Odigrao je svega 372 minuta, raspoređenih na 10 mečeva, a postigao je jedan pogodak.

Atirau je na poslednjih pet mečeva osvojio 10 bodova, ali je poražen u prošlom kolu. Bolji je od njega kao gost bio povratnik u Premijer ligu, Aktobe.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...



tagovi

Kazahstan 1AstanaAtirau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara