S Bejlijem totalno omašila, sad dala duplo više: Aston Vila ponovo napunila kasu Levera

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 22:46

Musa Dijabi i zvanično na Vila parku

Ne zaustavlja se Aston Vila! Birmingemski klub je posle poduže transfer sage doveo novo i verovatno najveće pojačanje ovog leta, u vidu francuskog internacionalca Muse Dijabija (24) iz Bajer Leverkuzena.

Bild i ostrvski mediji složili su se oko procene da će brzonogi krilni napadač koštati Engleze 60.000.000 evra, s tim da fiksni deo obeštećenja iznosi 55.000.000, dok će razlika biti isplaćena kroz 'lake' bonuse.

Izabrane vesti

Za razliku od pregovora dva kluba koji su se otegli, Dijabi se lako i brzo dogovorio sa nekadašnjim prvakom Evrope oko ličnih uslova, tako da nije ni razmatrao takođe unosnu ponudu Al Nasra.

Leverkuzen se u ovom slučaju pokazao kao vrlo nezgodan i težak pregovarač. Pokušavala je Aston Vila s početnih 40.000.000, malo po malo podizala ponudu, da bi se krucijalno ubrzala tek kada su u priču ušli Saudijci. Na kraju, Verkself je izboksovao baš ono što je i tražio od starta - celih 60.000.000!

To je druga najbolja prodaja nemačkog kluba (iza Haverca, 80.000.000 za prelazak u Čelsi), odnosno najskuplja investicija u istoriji Aston Vile. Kada govorimo o ovom letu, u pitanju je deveti najveći posao u svetu. 

Zanimljivo da je Vila pre dve sezone kupila Leona Bejlija baš iz Leverkuzena i platila ga čak 32.000.000. Jamajčanin, pored problema sa povredama, nije se uklopio u planove Unaija Emerija, tako da Dijabi praktično dolazi kao njegova zamena.

Iza francuskog brzanjca je uspešna sezona u Bundesligi pod Ćabijem Alonsom. Postigao je 14 golova i podelio 11 asistencija u svim takmičenjima.

A ovo nije prvi put da su Emeri i Dijabi u istom klubu. Povremeni reprezentativac Francuske karijeru je započeo u Pari Sen Žermenu, gde je španski stručnjak boravio od 2016. do 2018. godine. Dijabi ipak nije debitovao za prvi tim Pariza kod njega, već je to učinio u sezoni 2018/19, nekoliko meseci posle Emerijevog odlaska.

Podsetimo, Aston Vila na poziciji desnog krila ima još Argentinca Emilijana Buendiju i Bertranda Traorea. S tim da bi reprezentativac Burkine Faso mogao da ode u slučaju dobre ponude.

Bajer je kao zamenu za Dijabija već angažovao Jonasa Hofmana iz Borusije Menhengladbah za 10.000.000 evra.


tagovi

Musa DijabiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara