(©Starsport)
(©Starsport)

Sa Pinto srpskim novinarima: Pisali ste o porazu od Vojvodine dok sam vodio Zvezdu, a igrala su deca od 17 i 18 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 23:19

“Smatram da je ovaj rezultat realan”, istakao je Sa Pinto

APOEL je još jednom nadigrao Vojvodinu i duplom pobedom (oba puta po 2:1) obezbedio treću rundu kvalifkacija za Ligu konferencije.

Trener Kiprana Rikardo Sa Pinto imao je na konferenciji i posebnu poruku za srpske novinare, koji su pre meča pisali o njegovom porazu od Vojvodine dok je bio strateg Crvene zvezde (3:0) pre deset godina.

Izabrane vesti

“Vidim da mi sad novinari iz Srbije ne postavljaju pitanja. Pisali ste o tom mom porazu od Vojvodine dok sam vodio Crvenu zvezdu, ali ste zaboravili činjenicu da je tada u prvoj postavi bilo svih jedanaest igrača od 17 i 18 godina”, istakao je Sa Pinto.

Strateg APOEL-a nije zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom delu.

U prvom poluvremenu nismo ušli kao što sam očekivao. Verovali smo da možemo da igramo bolje od toga. U tom delu nismo bili dovoljno agresivni u duelima, niti smo pratili naš plan igre. Protivnik je izgledao bolje”.

Sa Pinto je rekao da je ekipu razdrmao na pauzi.

U svlačionici sam rekao igračima da moramo da popravimo neke stvari. U nastavku smo bili mnogo bolji, napravili smo korekcije i u defanzivi i ofanzivi. Bili smo ofanzivniji, brži, mobilniji, agresivniji. Postigli smo gol i posle toga dobro zatvorili meč. Nismo rizikovali, niti smo protivniku dali neke šanse i rezultat je, po mom mišljenju, realan. Kreirali smo u nastavku dosta šansi i uradili što je trebalo, a u prvom ne. Ne smemo da se opuštamo nijednog trenutka i uvek moramo da kontrolišemo situaciju na terenu”.

Srećan je zbog duple pobede u ovom dvomeču.

“Pobeda uvek daje samopouzdanje, to je ključno za budućnost. Mi smo tim koji uvek igra na pobedu. Rekao sam i juče da želimo pobedu, i to smo i uradili”.

Rekao je Portugalac da kiparski fudbal nije za potcenjivanje.

“Na Kipru je mnogo kvalitetnih timova i onaj koji potecnjuje kiparski fudbal, nije u pravu”, završio je Sa Pinto.

 


tagovi

Rikardo Sa PintoAPOELFK VojvodinaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara