Džerdan Šaćiri (Foto: Shutterstock)
Džerdan Šaćiri (Foto: Shutterstock)

Šaćiri bi da napusti Enfild, u red stali Lacio, Napoli, Sevilja i Viljareal

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 20:56

Švajcarski reprezentativac će po svemu sudeći napustiti Liverpul ovog leta

Stigao je na Enfild leta 2018. godine za 17.000.000 evra, ali nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu u ekipi Jirgena Klopa. Tako bi Džerdan Šaćiri godinu dana pre isteka saradnje mogao da napusti Liverpul i karijeru nastavi u Italiji ili Španiji. Izrazio je želju za promenom sredine, a za njegove usluge su interesovanje pokazali Lacio, Napoli, Sevilja i Viljareal.

Prema informacijama iz Španije, ali i saznanjima britanskog Skaj Sportsa, sve bi moglo da bude odlučeno do kraja nedelje. Sevilja i Viljareal su zainteresovani za pozajmicu, dok je sam fudbaler u izjavi za italijanske medije istakao da bi voleo da zaigra pod palicom Mauricija Sarija na Olimpiku.

Izabrane vesti

"Pratim dugo Lacio, odličan su tim. Zbog svojih karakteristika bih voleo da igram napadački fudbal koji praktikuje Mauricio Sari. Bilo bi interesantno", izjavio je švajcarski internacionalac za Korijere delo Sport.

Ipak, nisu samo Nebeskoplavi iz Rima zainteresovani za njegove usluge, kako je i Napoli ušao u trku za potpis 29-godišnjeg fudbalera. Zbog povrede Dijega Demea (ligamenti kolena, bojazan je da će morati "pod nož"), interesovanje sa stadiona Dijego Maradona je naprasno postalo još ozbiljnije.

Šaćiriju ugovor sa Liverpulom ističe za godinu dana, a sam fudbaler je jasno istakao da želi da napusti klub sa kojim je osvojio titulu u Premijer ligi i trofej Lige šampiona.

"Rekao sam Liverpulu da sam spreman za novi izazov. Prihvatili su to i ozbiljno će razmotriti sve ponude. Neće mi stajati na putu".

Procena je da bi Redsi za Šaćirijeve usluge mogli da traže oko 15.000.000 evra, uprkos činjenici da ulazi u poslednju godinu ugovora sa klubom.

Nije Šaćiri imao prilike tokom 14-godišnje profesionalne karijere da nastupa u Španiji, ali je kratko nastupao u Seirji A. Proveo je jednu polusezonu u dresu milanskog Intera, koji ga je u januaru 2015. godine doveo iz Bajerna za 15.000.000 evra, a potom u julu iste godine prodao za pomenutu sumu Stoku.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Džerdan ŠaćiriLiverpulNapoliLacioSeviljaViljareal

Obaveštavaj me

Liverpul
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara