Džejson Dejaner i Husem Auar (©Reuters)
Džejson Dejaner i Husem Auar (©Reuters)

Šaćiri stigao da odmeni Depaja, Lion cilja prvu pobedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 14:17

Švajcarski reprezentativac možda debituje za Olimpik na gostovanju Nantu u sklopu 4. kola Lige 1

Lion proživljava loš početak sezone i pokušaće da spreči četvrti meč bez pobede na gostovanju u Nantu (21.00). Prošle godine Dečaci su ostvarili obe pobede nad Kanarincima, a na stadionu La Božuar u aprilu je blistao Memfis Depaj, koji je na leto otišao u Barselonu i Olimpik jednostavno ne može bez njega.

Domaćini su na četiri boda, na devetom mestu na tabeli, dok je Lion do sada uspeo da sakupi samo dva. Premalo za klupske ambicije. Nant se poslednjih godina mučio u duelima protiv Liona, ali sada mu je forma pulena Petera Boša dobra šansa da ostvari prvu pobedu u četiri susreta.

Izabrane vesti

21.00: (4,40) Nant (3,50) Lion (1,90)

Nant se spasio prošle sezone, pošto je morao da prođe meč plej-ofa sa Tuluzom. Uprkos početnom porazu kod kuće 0:1, ipak se snašao u teškoj situaciji i na kraju zadržao mesto u najkvalitetnijoj konkurenciji. I ko bi rekao da će posle tri kruga proći bolje od poznatijeg Olimpika. Kanarinci su iznenadili upravo u uvodnom meču u Monaku, gde su izborili vredan remi 1:1 i da to nije bilo slučajno potvrdili su nedelju dana kasnije u sukobu sa opasnim Mecom (2:0). Prvo oklevanje dogodilo se u poslednjem kolu na Roazon Parku, gde su poraženi minimalcem.

Sve mečeve francuske Lige 1

možete da gledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

Sastav sa Grupama stadiona prolazi kroz teške trenutke, pošto na ovu utakmicu odlazi bez trijumfa u poslednjih šest utakmica. Ujedno, Lion nije sačuvao mrežu na 10 prethodnih zvaničnih duela. U poslednjem duelu čak ni prednost od 3:1 mu nije bila dovoljna, pa je Klermon osvojio bod.

Tokom leta se mnogo pričalo o tome da će Lion biti u vrhu, i da bi trebalo da bude jedan od glavnih progonitelja moćnog PSŽ-a, ali početak ne ukazuje na takav rasplet.

Kulibali, Siprijen, Kolo Muani i Limbombe su igrači koji će izostati u taboru Nanta za večerašnju utakmicu. Sa druge strane, Lion neće moći da se osloni na Pintora i Ren-Adelajda koji su povređeni, a Korne i Slimani se vraćaju u sastav. Veliko pojačanje mogao bi da bude Džerdan Šaćiri, koji je nedavno prešao u Lion iz Liverpula, a reprezentativac Švajcarske je krenuo na put u Nant i možda bude dobio priliku da debituje.


tagovi

LionNantLiga 1Francuska 1Džerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara