Sadikova Almerija nikad uspešnija u Segundi

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 13:51

Klub iz Andaluzije gostuje Espanjolu u derbiju 19. kola druge španske lige

Blještavi reflektori Primere će svakako nedostajati, ali će i pored njihovog izostanka derbi 19. kola Segunde imati obrise prvoligaškog meča, jer utakmica na Kornelji donosi sudar Espanjola i Almerije, timova kojima je povratak u elitu imperativ. Jedan od njih će godinu na izmaku i završiti u zoni direktne pozicije: ukoliko katalonski tim pobedi, bodovno će se izjednačiti sa prvoplasiranom Majorkom, dok bi klub iz Andaluzije u slučaju eventualnog trijumfa završio sa bodom iza vodećeg tima Segunde.

Jesenji deo sezone nije mogao da traži bolju predstavu pred spuštanje zavese, s obzirom da se oba tima nalaze u izuzetnoj formi. Espanjol se posle dvonedeljne krize u drugoj polovini novembra sa četiri vezana trijumfa vratio na željenu trasu, a u poslednji meč ulazi znatno jači nego što je bio u prethodnom periodu. Adri Embarba, jedan od najboljih pakera prvenstva (pet asistencija) i strelac pet golova, vraća se posle odslužene suspenzije, kao i Leandro Kabrera, koji se oporavio od blaže povrede, dok je Serđi Darder, strelac tri i asistent jednog gola u prethodne četiri utakmice, dugo bio pod znakom pitanja, ali se ipak našao u timu.

Izabrane vesti

Almerija sa druge strane proživljava najbolje trenutke u Segundi. Tri poraza u uvodna četiri meča dovela su do toga da se prst sumnje uperi u Hozea Gomesa, ali više niko ni ne pomišlja da osporti portugalskog stručnjaka. Almerija nikada u istoriji nije imala bolje rezultate na polusezoni u Segundi: osvojila je 34 od poslednjih 39 mogućih bodova i izgubila samo jednu od prethodnih 15 utakmica. Čak ni onda kada su je Havi Grasija i Unaj Emeri uvodili u Primeru, ekipa iz Andaluzije nije bila superiornija.

Uprkos tome što će na suprotnoj strani imati jednog od najvećih takmaca, Gomes uverava da njegova ekipa ni ove nedelje neće odstupati od svog stila kratkih dodavanja koji je profilisao kao tim sa najvećim posedom lopte u prvenstvu. U pohodu na sedmu uzastopnu pobedu na strani, Portugalac će se osloniti na najjače raspoložive snage, što znači da će i Umar Sadik dobiti priliku od starta.

Nigerijac nije bio u timu protiv L Ospitaleta u Kupu Kralja sredinom nedelje, što je izazvalo brigu lokalne štampe, ali se ispostavilo da je Sadik rešavao probleme sa vizom. Gomez je potom potvrdio da je bivši napadač Partizana poptuno spreman i da će igrati, što je svakako dobra vest i za upravu crno-belih, s obzirom na bonuse koje bi svojim nastupima mogao da donese beogradskom klubu. Već ima šest golova, pa mu je još 14 potrebno kako bi Partizan naplatio 500.000 evra bonusa od letošnjeg transfera, dok bi za dodatnih 3.000.000 bilo potrebno da Almerija izbori plasman u Primeru. Današnjom pobedom napravila bi veliki iskorak ka krajnjem cilju.

SEGUNDA – 19. KOLO

Nedelja

14.00: (2,25) Alkorkon (3,00) Kartagena (3,60)

16.00: (1,88) Espanjol (3,40) Almerija (4,40)

18.15: (1,75) Rajo Valjekano (3,50) Las Palmas (5,10)

20.30: (2,20) Malaga (3,00) Logrones (3,80)

Ponedeljak

19.00: (1,80) Mirandes (3,30) Albasete (5,10)

21.00: (2,55) Kihon (2,75) Leganes (3,30)

21.30: (2,65) Tenerife (2,75) Đirona (3,20)



tagovi

EspanjolAlmerijaUmar SadikSegundasegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara