Marlon Fernandez sa saigračima (©Reuters)
Marlon Fernandez sa saigračima (©Reuters)

Saigračima su deca na hlebu i vodi - rasulo u redovima aktuelnog šampiona Venecuele

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.09.22. | 22:55

Deportivo Tačira, kojem je ove sezone malo nedostajalo da se plasira u osminu finala Kopa Libertadores, potpuno se raspao iznutra zbog dugovanja plata prema igračima

Kroz ogromnu krizu prolazi prvak Venecuele Deportivo Tačira, što nije moglo nikako da se nasluti pre nekoliko meseci. Jer, tim iz San Kristobala je ovog leta igrao odlično u Kopa Libertadoresu, delovalo je da će da odbrani titulu, a onda se najednom sve raspalo…

Palmeiras je u poslednjem kolu elitnog takmičenja pobedio Deportivo i poslao Emelek u osminu finala. Venecuelanci su se kao treći u grupi preselili u Kopa Sudamerikanu, tamo su šokirali brazilski Santos i ušli među osam najboljih u tom takmičenju. Poslužio ih je malo i žreb, izvukli su Independijente del Valje i delovalo je da Deportivo čak može da napravi još veći uspeh. Krajem jula je međutim krenula kriza.

Izabrane vesti

Na dva uzastopna prvenstvena meča Aurinegrosi nisu uspeli da postignu gol, odigrali su po 0:0 sa La Gvairom i Karakasom. Pravdali su tada navijači time da se ekipa čuva za duel sa Independijenteom, ali Ekvadorci su početkom avgusta trijumfovali u San Kristobalu sa 1:0 i tada je već bilo jasno da je Deportivo blizu eliminacije. Usledili su potom poraz u prvenstvu od Zamore, debakl u Ekvadoru sa 4:1, a zatim na još tri utakmice u prvenstvu Deportivo nije pobedio. Opet ni gol nije postigao.

Zbog svega toga je španski strateg Aleksandre Paljares dobio otkaz. Odmenio ga je Eduardo Sarago u ponedeljak protiv Universidad Sentrala, ali ni ta šok terapija nije donela rezultat. Protiv pretposlednjeg tima na tabeli, na svom stadionu, Deportivo je odigrao samo 0:0. Bila mu je to osma uzastopna utakmica na kojoj nije pobedio, pao je na šestu poziciju, a lider Zamora sada ima +23 i nedostižna je.

01.15: (3,20) Akademija Puerto Kabeljo (3,10) Deportivo Tačira (2,25)

Navijači Deportiva su besni, što nisu krili po završetku utakmice. Tada je nastao snimak koji je zapalio Venecuelu, jer vezista Aurinegrosa Marlon Fernandez nije mogao da ostane nem na prozivke i prišao je da se raspravi. Kamere su ga zabeležile kako je izgovorio rečenicu da navijače treba da bude sramota “jer njegove kolege imaju decu koja su ostala na hlebu i vodi, a to javnost ne vidi”, posle čega je otišao u tunel.

Ispostavilo se da uprava Deportiva duguje nekoliko plata igračima i da je to uzrok nezadovoljstva. Snimak je postao viralan i to je nateralo Sindikat profesionalnih fudbalera Venecuele da izađe sa spiskom svih prvoligaša koji duguju plate igračima. Ispostavilo se da Deportivo Tačira nije jedina, na platu čekaju i fudbaleri Aragve, Minerosa,Karakasa, Zamore, Monagasa, Portugese, Metropolitanosa, Karaboba i Akademije Puerto Kabeljo.

Upravo će protiv Akademije probati Deportivo da prekine krizu. Obe ekipe će morati da idu na pobedu ako žele da se plasiraju u plej-of za titulu i Kopa Libertadores. Tamo će samo četiri najbolje ekipe, koje će igrati potom po grupnoj fazi za plasman u finale, a Deportivo i Puerto Kabeljo su šesti i sedmi.

Obe ekipe imaju po 37 poena, pet manje od četvrtoplasirane La Gvaire, koja ima i meč više. Posle ovog, do kraja će ostati još samo tri kola.

Alademija Puerto Kabeljo je takođe u seriji loših rezultata, vezala je dva uzastopna poraza. Prvi njen duel sa Deportivom ove sezone, sredinom marta, završen je 1:1. Bio je to njihov četvrti remi na poslednjih pet okršaja. Sada nijednom od njih taj rezultat ne bi odgovarao.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

VENECUELA 1 – 27. KOLO

Četvrtak

Universidad Sentral – Zamora 1:1 (0:0)

/Garsija 90+6pen – Romero 74pen/

Petak

Ermanos Kolmenares – La Gvaira 0:2 (0:0)

/Bolivar 50, 77/

23.00: (3,40) Zulija (2,80) Portugesa (2,30)

Subota

01.15: (3,20) Akademija Puerto Kabeljo (3,10) Deportivo Tačira (2,25)

23.00: Monagas - Lara

Nedelja

01.15: Karakas - Metropolitanos

23.00: Mineros - Karabobo

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Venecuela 1Deportivo Tačira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara