Sirigu i Barela (©Reuters)
Sirigu i Barela (©Reuters)

Šampionska inspiracija Salvatorea Sirigua, suze i pisma koja su dovela do trofeja na Vembliju

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 19:14

Kako je prekaljeni golman pokrenuo italijansku mašinu u minutima pre izlaska na teren

Dobro obavešteni ljudi sporta često vole da kažu kako je za uspeh potrebna energija celog tima i da je svaki šraf unutar svlačionice važan, bez obzira na minutažu i ulogu u timu. Odnosno, da se svi podrede rezultatu.

Utorak, 20.30: (2,95) Budućnost (3,25) Helsinki (2,30)

Izabrane vesti

Podvig italijanske reprezentacije na tek završenom Euru može da se meri možda i najviše kroz učinak Đanluiđija Donarume, štoperskog tandema Kjelini - Bonuči, najprijatnijeg iznenađenja Leonarda Spinacole, Žoržinja i Federika Kjeze, ali povratak evropske titule na Čizmu posle 53 godine poneo je ceo tim. Neko kroz učinak na terenu, neko kroz podršku i sve one male stvari koje su potrebne da bi se napravilo nešto veliko.

Tako je rezervni golman Salvatore Sirigu jedna od glavnih tema u danu proslave istorijskog uspeha ekipe Roberta Manćinija. Naime, Đorđo Kjelini i Alesandro Florenci otkrili su narodu kako ih je Sirigu naterao da svi u svlačionice zaplaču u minutima pre istrčavanja na Vembli pred finale.

“Priredio je nešto posebno za nas“, uglas su prokomentarisali obojica.

A, šta? Pa, prekaljeni golman je svim igračima u timu pred utakmicu uručio pisma gde je izneo svoje iskrene emocije prema svakom ponaosob.

“Sirigu je jedan od ključnih igrača u svlačionici“, otkrio je Florenci i dodao:

“Pre utakmice nam je dao pisma, gde je otkrio šta misli o svakom od nas. Svaka poruka bila je drugačija“.

I to nije bilo sve...

“Učinio je da svi zaplačemo. Posle poruka nam je pokazao snimak s video porukama naših porodica i rođaka, posle čega smo zaplakali“.

Sirigu je za ceo turnir odigrao jedan minut, ali italijanski mediji navode da je njegova uloga u svlačionici Italije bila jedna od ključnih, da je Điđa Donarumu psihički pripremao za penal serije sa Španijom i onda Engleskom, odnosno davao je mladom kolegi savete i otkrio neke trikove kako da lakše “pročita“ namere protivnika.

Golman Torina ima 34 godine i u dosadašnjoj karijeri odigrao je 27 reprezentativnih utakmica. Za Italiju je debitovao kod Ćezara Prandelija pre gotovo 11 godina. Eto, nekad ne morate da budete na terenu da biste imali neizmeran uticaj na konačni ishod...



tagovi

Euro2020fudbalska reprezentacija ItalijeSalvatore Sirigu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara