Šampionski Oblak se nadvio nad Madridom! Suarez stigao do broja 500 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 20:38

Urugvajac postigao jedini pogodak protiv Alavesa, ali je sjajni slovenački čuvar mreže u 86. minutu zaustavio udarac Hoselua sa bele tačke i sačuvao bodove na Vandi Metropolitano - 1:0

Sve priče o godinama kao potencijalnom problemu su odavno pale u vodu. Luis Suarez je još uvek, možda i više nego ikad, ključni faktor španske Primere, pa će direktno od njegove forme u finišu sezone zavisiti da li će Atletiko Madrid stići do 11. šampionske titule. A čini se da je ona baš u ovom trenutku ponovo počela da dostiže tačke vrhunca. Suarez je obeležio jubilej o kojem mnogi vrhunski golgeteri mogu samo da sanjaju. Postigao je 500. pogodak u profesionalnoj karijeri, a ukupno 19. u ovoj sezoni španske Primere.

Nekadašnji as Barselone je postigao jedni pogodak za ekipu Dijega Simeonea u pobedi nad upornim Alavesom (1:0), ali sve to ne bi bilo dovoljno za 20. pobedu Jorgandžijka u Primeri, da u 86. minutu na stadionu Vanda Matropolitano nije zablistao fenomenalni Jan Oblak. Fantastični slovenački čuvar mreže je tada pročitao udarac Hoselua sa bele tačke i sačuvao dragocene bodve lideru španskog prvenstva. Atletiko je zadržao prednost u odnosu na Real i Barselonu.

Izabrane vesti

Atletiki će predstojeće reprezentativna pauza biti od ogromnog značaja, jer deluje kao da je ekipu Dijega Simeonea ozbiljno počeo da sustiže umor. Jorgandžije su napadale tokom čitave utakmice, ali nisu bile ubedljive. Gosti su pretili s vremena na vreme i konstatno bili nadomak situacije da pokvare planove domaćina.

------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------------------

Ipak, samo trenutak nepažnje gostujuće odbrane Suarez je uspeo surovo da kazni. Kiran Tripije je odlično centrirao u 54. minutu, a Suarez je na fantastičan način okrznuo tu loptu glavom i poslao je tamo Fernando Pačeko nije mogao da je odbrani, uz samu desnu stativu gostujućeg gola.

Stefan Savić je bio na dobrom putu da na katastrofalan način kompletira ovu nedelju u dresu Madriđana. Posle crvenog kartona protiv Čelsija u Londonu, odlični crnogorski defanzivac zakazao je u samoj završnici meča sa Alavesom. Na ivici kaznenog prostora je nehotično laktom udario Luisa Riohu, pa je nakon reakcije iz VAR sobe dosuđen jedanaesterac za Abelardovu ekipu. Hoselu je preuzeo odgovornost, ali je usledila panterska reakcija Jana Oblaka.

Atletiku su ovi bodovi bili izuzetno važni, jer ga odmah nakon pauze očekuje teško gostovanje Sevilji na stadionu Ramon Sančez Pishuan. Alaves je ostao pri samom dnu tabele, ali je večeras nagovestio da bi uskoro mogao da okonča seriju mečeva bez pobede, koja traje od početka februara.

PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Betis - Levante 2:0 (0:0)

/Fekir 70, Huanmi 75/

Subota

Bilbao – Eibar 1:1 (1:1)

/Berčiče 9 – Kike 17/

Selta - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Mina 40 - Benzema 20, 30, Asensio 90+3/

Ueska - Osasuna 0:0

Valjadolid - Sevilja 1:1 (1:0)

/Oreljana 44pen - Bono 90+4/

Nedelja

Hetafe - Elče 1:1 (0:1)

/Unal 60 - Mila 19/

Valensija - Granada 2:1 (1:0)

/Vas 4, Blanko 66 - Soldado 90/

Viljareal - Kadiz 2:1 (1:0)

/Moreno 5, Baka 67 - Aleks 69/

Atletiko M. - Alaves 1:0 (0:0)

/Suarez 54/

21.00: (3,70) Sosijedad (3,60) Barselona (1,98)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara