Aldo Roča (levo), vezista Atlasa (©AFP)
Aldo Roča (levo), vezista Atlasa (©AFP)

San dug 70 godina postao je java: Atlas je na krovu Meksika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 06:46

Posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u revanšu finala plej-ofa, tim iz Gvadalahare osvojio Aperturu (4:3). Posle 120 minuta crveno-crni dobili Leon sa 1:0, dok je u prvom meču bilo 3:2 za prošlogodišnjeg šampiona

Spuštena je zavesa na 2021. godinu u Meksiku. U konkurenciji giganata Kluba Amerike, Montereja, Kruza Azula, Tigresa, do krune je iznenađujuće stigao Atlas. Tim iz Gvadalahara prvi put je na meksičkom tronu bio je daleke 1951. godine.

Sedam decenija navijači Atlasa su sanjali krunu i ona je konačno stigla na stadion Halisko. U revanšu finala plej-ofa Aperture, Atlas je na svom terenu pobedio Leon, prošlogodišnjeg šampiona, sa 1:0 golom Alda Roče početkom drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Pošto je Leon slavio pred svojima navijačima sa 3:2, igrali su se produžeci. Nije važilo pravilo gola u gostima, kao i da o pobedniku odlučuje bolji skor u ligaškom delu šampionata Sombrerosa. Ni posle 120 minuta nije se rezultat menjao, pa su o tituli u Meksiku odlučivali jedanesterci.

Penal-rulet je bio uz domaćina. Za Atlas sa 11 metara sigurni su bili Angulo, Zaldivar, Treho i Furč. Argentinac je golom u poslednjoj seriji doneo trofej timu iz Gvadalahare. On je sa devet pogodaka bio najbolji strelac tima u ovoj sezoni. U redovima Leona - Ernandez, Mena i Tresiljo su bili precizni sa 11 metara, dok Navaro i kapiten Montes nisu pogodili.

Gosti su od finišu drugog poluvremena odigrali sa desetoricom na terenu posle isključenja Giljotija zbog dva žuta kartona. Atlas je bio mnogo bolji rival u revanšu. Uputio je devet udaraca u okvir gola, nasuprot dva Leona, ali tek je penal-Rulet stao na Atlas.



tagovi

LeonAtlasMeksiko 1Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara