Aleksis Sančez (@Reuters)
Aleksis Sančez (@Reuters)

Sančezu upala kašika u med: Raskrstio sa Interom i dobio 4.500.000, Marselj ga čeka raširenih ruku

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 19:52

Čileanac napustio milanski klub godinu dana pre isteka ugovora, ali mu novčanik u finalnoj računici neće biti prazniji

Epizoda Aleksisa Sančeza u milanskom Interu je završena. Raskid ugovora je dogovoren, piše transfer-specijalista Đanluka di Marcio, a Čileanac je prošao bolje no što se nadao. Više neće biti u zapećku, igraće Ligu šampiona, novčanik mu neće biti ništa prazniji.

Postao je višak čileanski napadač u Interu, tražili su način Nerazuri kako da ga se reše, isčekivali ponude i nisu dobili niti jednu koja je po ukusu kluba i igrača. Preuzeli su inicijativu i raskrstili sa Aleksisom Sančezom. Može se diskutovati da li su uslovi povoljni ili ne… Imao je Čileanac ugovor još godinu dana, zarađivao je 7.000.000 evra na stadionu Đuzepe Meaca, a napustiće ga sa otpremninom u visini od 4.500.000 evra, javlja L‘Ekip.

Izabrane vesti

Prihvatio je da se odrekne trećine plate, uštedeo je Inter 2.5000.000 evropskih novčanica i oslobodio se igrača na koga ne računa Simone Inzagi. Nije onoliko koliko su se nadali, ali jedno ime manje je na platnom spisku, jer posle povratka Romelua Lukakua Nerazure njegova pozajmica koštala 8.000.000 evra – Čileanac im nije potreban.

Aleksis Sančez je u Interu bio među najplaćenijima, u novom klubu neće na godišnjem nivou imati koliko je imao na Đuzepe Meaci. Ili hoće? Može se tako reći za prvu sezonu. Čileanski napadač sklopio je dogovor sa Olimpik Marseljom, plata zasad nije poznata, ali kada se na nju pridoda novac koji će dobiti od Intera za raskid, izaći će na slično za ovu sezonu. A, tu je i novac na ruke, koji je postao nepisano pravilo kada igrač dolazi sa čistim papirima.

Olimpik Marselj namamio je Sančeza sa Ligom šampiona. Francuskom klubu je to bio ozbiljan plus u pregovorima sa agentom igrača. Želeo je nekadašnji igrač Barselone, Mančester junajteda i Arsenala pošto-poto da bude deo elite i da igra. To mu je Marselj garantovao, a u Interu bi visio. Možda ne bi bio ni prijavljen za Ligu šampiona. Ako i bi – čekala bi ga klupa ili tribine.

Na Velodromu ga čekaju raširenih ruku...


tagovi

Aleksis SančezInterOlimpik MarseljLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara