Sančo i Dortmund - ima šanse, ali...

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.06.23. | 02:55

Čini se da samo pozajmica dolazi u obzir

Informacija da je Mančester Junajted spreman da proda Džejdona Sanča (23) ovog leta upalila je aplarme na Vestfalenu. Bez obzira što je dobro popunjena na bočnim napadačkim pozicijama (Malen, Adejemi, Bajno Gitins, Duranvil), Borusija će u narednim nedeljama motriti na situaciju i ukoliko se ukaže prilika pokušati da vrati mladog Engleza.

Kako javlja Bild, sportski direktor Dortmunda Sebastijan Kel nikada u potpunosti nije prekinuo komunikaciju sa zastupnicima mladog asa. Oni su postajali sve intenzivniji kako je vreme prolazilo i kako se ispostavljalo da Sančo ne može da se uklopi u novoj sredini. Konkretnih pregovora oko povratka za sada nema, međutim u nemačkom klubu ne žele u potpunosti da odbace takvu mogućnost i zatvore vrata nekadašnjem miljeniku navijača.

Izabrane vesti

Prepreka je nekoliko, a dve su osnovne. Prva: Borusija ne želi da plati 45-50 miliona evra, koliko su u Junajtedu zacrtali da bi trebalo da inkasiraju. I druga: Bild navodi da je Sančova plata u Mančesteru oko 20.000.000 evra (bruto), što je daleko iznad svih granica do kojih na Vestfalenu i te kako drže.

Kao jedina razumna opcija nameće se pozajmica i to ukoliko bi Englezi nastavili da plaćaju najmanje polovinu njegovih primanja.

Borusija do sada sa povratnicima baš i nije imala sreće. Setimo se samo Nurija Šahina, Šinđija Kagave, Marija Gecea...


tagovi

Džejdon SančoLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara