Hose Pepe Sand (@Reuters, ©Shutterstock)
Hose Pepe Sand (@Reuters, ©Shutterstock)

Sand raspucan, Lanus ne da prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 23:05

Urakan dočekuje najbolji tim Grupe A u Liga kupu Argentine. Veteran postigao po gol na poslednje tri utakmice

Ovog vikenda u Liga kupu Argentine igra se veliki derbi ljutih rivala, Boke Juniors i River Plejta na Bombonjeri, popularni El Klasiko, a peto kolo počinje noćas. Lider Grupe A Lanus gostuju u Buenos Ajresu Urakanu (01.30) koji je i dalje bez pobede u ovom takmičenju, sa samo dva boda.

Lanus i ove sezone predvodi neuništivi veteran Hose Pepe Sand koji je raspucan na početku godine. Postigao je po gol na prethodne tri utakmice. U smiraj karijere treći put se vratio u omiljeni klub. Čak triput je bio najbolji strelac argentinskog prvenstva, a dvaput uzastopno (2008. i 2009, pa 2016), po čemu je prvi kome je to uspelo još od Dijega Armanda Maradone krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Rekorder je po broju golova za Lanus. U julu će napuniti 41 godinu. Rekli bismo argentinska verzija Zlatana Ibrahimovića.

Izabrane vesti

Trener Lanusa Luis Zubeldija ne može da računa na dvojicu važnih igrača - Brajana Agirea , koji je zaražen virusom korona, dok je povređen Giljermo Burdiso. Za domaći tim van stroja je Sezar Ibanjez.

01.30: (2,80) Urakan (3,20) Lanus (2,45)

Na poslednjim utakmicama ne dolazi veliki broj golova u mečevima ova dva tima. Na prethodne dva meča pao je samo jedan gol. Pre nešto manje od godinu i po Urakan i Lanus su odigrali meč u Buenos Ajresu, a pobedu su ostvarili gosti pogotkom De La Vege.

01.30: (2,60) Union Santa Fe (3,00) Himnasija La Plata (2,75)

U istom terminu u Grupi A, Union dočekuje u Santa Feu Himnasiju La Platu koju je prošle godine s klupe vodio legendarni Dijego Armando Maradona. Domaćin je uz Boku Juniors, Kolon i Estudijantes jedina ekipe bez poraza posle četiri kola Liga kupa Argentine. Ima po dve pobede i nerešena ishoda. Gosti su sakupili pet bodova. Na četiri od poslednjih pet mečeva ova dva tima dolazilo je 0-1 gola. Union ima tri pobede u nizu protiv Himnasije i to identičnim rezultatom – 1:0.

Pobednik prvog izdanja Liga kupa Argentine je Boka Juniors koja je početkom godine pobedila Banfild posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Pobednik ovogodišnjeg takmičenja izboriće direktan plasman u Kopa Libertadores naredne godine.


tagovi

ArgentinaLiga kup ArgentineLanusUrakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara