Trai Hjume proslavlja pogodak (©Reuters)
Trai Hjume proslavlja pogodak (©Reuters)

Sanderlend nadomak finala plej-ofa, Luton se uzda u domaći teren

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 13:41

Revanš susret polufinala borbe za mesto u Premijer ligi doneće uzbuđenje posle 2:1 za Crne mačke u prvom okršaju

Sanderlend ima malu prednost dok putuje u Luton na revanš meč polufinala plej-ofa Čempionšipa. Crne mačke su u poslednje vreme solidne na gostovanjima i imaju kvalitet da izbegnu poraz u utorak veče na Kenilvort Roudu.

Luton je razočaran što je izgubio prvu utakmicu sa 2:1 na Stadionu svetlosti. Nisu uspele Šeširdžije da se nadovežu na rani pogodaka Ilajdže Adebaja i Sanderlend se oporavio i stigao do preokreta. To je bio prvi poraz u 15 mečeva u svim takmičenjima za Luton Taun, iako je većina nedavnih susreta u toj seriji završena nerešeno.

Izabrane vesti

Puleni trenera Roberta Edvardsa su remizirali tri puta u poslednjih pet mečeva, dok su u tom nizu samo jednom uspeli da sačuvaju svoju mrežu netaknutom. Pošto je izbegao težak poraz u prvoj utakmici, Luton će pokušati da preokrene stvari kada se vrati u svoje dvorište. Izgubile su Šeširdžije samo jednom u 11 poslednjih okršaja na domaćem terenu, iako je njihov prethodni duel pred svojim navijačima završen nerešenim rezultatom 0:0 sa Hal Sitijem.

21.00: (2,05) Luton (3,50) Sanderlend (3,90)

Sanderlend je u dobroj situaciji pred revanš pošto je slavio pre tri dana prvom odmeravanju snaga. Zaostajao je posle primljenog gola u 11. minutu, ali je oživeo pošto je Amad Dijalo poravnao pred odmazak na pauzu. U nastavku, Trai Hjume odlučio je pitanje pobednika sredinom drugog poluvremena.

Taj rezultat znači da je Sanderlend neporažen u 10 poslednjih mečeva, iako je ta serija ravnomerno podeljena na pet pobeda i isto toliko remija. Mali problem je nesposobnost Crnih mačaka da održe disciplinu u defanzivi, pošto nisu primili gol samo jednom u šest prethodnih okršaja.

Impresivna je stvar u vezi nedavne forme Sanderlenda činjenica da je odlično igrao na tuđim terenima. Izabranici Tonija Maubrija zabeležili su četiri pobede i remi u pet proteklih susreta u gostima.

Sanderlend ima prednost od 13 pobeda naspram devet slavlja Lutona, uz šest remija, u 28 prethodnih direktnih obračuna. Pre prvog polufinalnog okršaja četiri meča završila su se u pat poziciji, i to istim rezultatom 1:1.

ČEMPIONŠIP - PLEJ-OF, POLUFINALE

Utorak

21.00: (2,05) Luton (3,50) Sanderlend (3,90), prvi meč 1:2

Sreda

21.00: (1,90) Midlzbro (3,60) Koventri (4,50), prvi meč 0:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

ČempionšipČempionšip plej-ofLuton TaunSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara