Povreda Sanea protiv Hofenhajma (©Reuters)
Povreda Sanea protiv Hofenhajma (©Reuters)

Sanea opet muči desno koleno, pauzira bar tri nedelje i propušta Superkup sa Borusijom

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 15:37

Pod znakom pitanja je David Alaba

Pre samo nekoliko dana euforija u redovima minhenskog Bajerna sezala je do tačke usijanja, ali za otprilike 72 sata krenula je glavobolja za glavoboljom. Posle poraza od Hofenhajma, prvog u 2020. godini, Bavarci su ostali bez Liroja Sanea koji će odsustvovati tri do četiri nedelje.

A sezona je tako moćno počela. Šampion Evrope je masakrirao Šalke 8:0 na upisu u Bundesligu, zatim se pobedom protiv Sevilje u produžecima domogao trofeja Superkupa Evrope. Delovalo je da će prekid serije nepobedivosti biti nerešiva enigma za sve one koji budu stali prekoputa mašinerije Hansija Flika. A onda je Hofenhajm potvrdio da sastav šampiona Nemačke ne čine roboti, već ljudi kojima može da se dogodi loš dan, ili da ih povreda udalji od terena kao što je slučaj sa Saneom.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Mančester sitija neće biti u konkurenciji za tim koji će se sutra sa Borusijom iz Dortmunda boriti za Superkup Nemačke. U pitanju je povreda čašice desnog kolena. Povreda desnog kolena je razlog zbog kojeg je mladi krilni napadač propustio veći deo prethodne takmičarske godine. Na sreću, ovoga puta nije toliko ozbiljno. Hansi Flik je na konferenciji pred okršaj sa Milionerima izrazio nade da će 24-godišnjak biti spreman posle reprezentativne pauze.

Suštinski, Sane bi mogao da propusti samo tri utakmice. Superkup, ligaški duel sa Hertom 4. oktobra. i meč u kupu protiv niželigaša Durena. Posle pauze zbog reprezentativnog ciklusa, Bavarci će gostovati Bielefeldu već tada bi krilni napadač mogao da se vrati u protokol. Ako se to ne dogodi, trebalo bi ga očekivati 24. oktobra na Alijanc areni protiv Ajntrahta iz Frankfurta.

Osim Sanea koji sigurno neće igrati protiv Borusije pod znakom pitanja je i David Alaba koji ima problem sa mišićem. Ako obojica izostanu, biće to ozbiljan hendikep za najdominantniji tim Evrope iz prošle sezone.












tagovi

Bajern MinhenLeroj Sane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara