Sanogo na lekarskim pregledima

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 16:38

Moguće je da će momak iz Obale Slonovače već sutra biti promovisan u novo Zvezino pojačanje

Polako se slažu kockice kada je u pitanju prvi ulazni transfer Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Čitali ste već, tokom jutra, da je Sekua Sanogo poleteo ka Beogradu kako bbi potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Bivši član Jang Bojsa je sada još jedan korak bliži redovima srpskog šampiona.

Po sletanju u Beograd Sanogo je imao protokolaran sastanak sa ljudima iz Crvene zvezde, a potom se zaputio na obavezne medicinske preglede. Ukoliko prođe taj test snažni zadnji vezi potpisaće saradnju sa Crvenom zvezdom. Mogao bi već sutra da bude promovisan kao pojačanje za tim Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

 Zvezdi stiže pojačanje - Seku Sanogo u avionu za Beograd!

Crveno-beli su sa saudijskim Al Itihadom dogovorili pozajmicu, te da će po slovu ugovora plaćati samo deo Sanogove plate. I to samo peti deo. Negde oko 500.000 evra, dok je Sanogova plata u Al Itihadu 2.500.000 evra neto. Vrlo važno: Sanogo će potpisati pozajmicu na godinu dana što znači da će biti na raspolaganju Stankoviću i kada se na leto budu igrale evropske kvalifikacije.

Na dovođenju igrača ovakvih karakteristika insistirao je Dejan Stankković. Uostalo, videlo se tokom mečeva Lige šampiona koliko crveno-belima nedostaje snage i brzine u manevru. Posebno što Hoze Kanjas nije opravdao očekivanja.

Tokom pet sezona u Jang Bojsu bio je jedan od najboljih igrača u klubu iz Berna, tada se pominjalo i da je čuveni Monći želeo da ga dovede u Romu, ali Italijani nisu želeli da daju više od 5.000.000 evra, a Švajcarci baš i nemaju finansijskih problema pa je Vučica odbijena.

Potom se pojavio Al Itihad, bio je to period kad su šakom i kapom davali za pojačanja Slavenu Biliću, tada je i Aleksandar Prijović stigao u Džedu za 10.000.000 evra i faraonsku platu, pa je Jang Bojs na Sanogovoj prodaji zaradio 7.000.000 evra.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara