©Reuters
©Reuters

Santa Fe na korak od vrha

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 23:10

Ekipa iz Bogote na putu ka liderskoj poziciji mora da savlada Pasto u 11. kolu kolumbijske Aperture

Fudbaleri Deportivo Kalija i dalje su prvi na tabeli kolumbijske Aperture, ali bi večeras sa vrha mogao da ih svrgne Santa Fe. U Bogoti na noge Independijenteu stiže Pasto (02.00), Kardinali bi trijumfom nad dvanaestoplasiranom ekipom prvenstva preuzeli čelnu poziciju sa bodom više od sastava iz Kalija.

Ekipa iz glavnog grada je poraz doživela samo u prvom kolu kada je bez bodova ostala posle gostovanja Atletiko Nasionalu (0:2). Usledila je serija od devet mečeva u kojim Kardinali nisu završili na kolenima, vezali su najpre četiri pobede (Agilas, Patriotas, Haguares i Bukaramanga) pre nego što su remizirali bez golova sa Amerikom Kali i Independijente Medeljinom. U prethodne tri runde savladali su Čiko (2:0) i Tolimu (3:2), dok su uzeli bod na gostovanju ekipi koju će večeras pokušati da skinu sa prvog mesta.

Izabrane vesti

Ukoliko savladaju Trikolore postaće i tim sa najviše trijumfa u šampionatu (sedam). Takođe, pobeda na Kampinu obezbedila bi im i status najboljeg tima na svom terenu u ligi. Haguares je trenutno najteži domaćin kolumbijske Aperture (pet pobeda i poraz od Santa Fea), dok tvrđava ekipe Harolda Rivere još uvek nije srušena (četiri pobede i remi), ali Santa Fe je kod kuće osvojio dva boda manje od Jaguara iz Monterije.

Pasto je sa druge strane popravio formu i na poslednja tri susreta nije pretpreo poraz. Posle pet utakmica bez trijumfa (tri remija i dva poraza), Trikolori su slavili na gostovanju protiv Onse Kaldasa, dok su u minulom kolu remizirali na svom stadionu sa Amerikom iz Kalija.


Prethodne godine su se ova dva tima sastala tri puta, a viđeni su svi mogući ishodi. Najpre su remizirali (1:1), potom je Pasto slavio kod kuće (1:0), da bi Santa Fe na Kampinu došao do pobede (2:0). Deportivo je poslednji put kao gost savladao sastav iz Bogote još 2006. godine. Na poslednjih osam duela ovih rivala nije postignuto više od dva pogotka, pa nema sumnje da nas očekuje još jedan tvrd meč.

Procena je da bi Rivera u poteri za liderskom pozicijom na teren trebalo da izvede sledećih 11: Leandro Kasteljanos, Karlos Mario Arboleda, Fainer Torihano, Heison Palasios, Dairon Moskera, Leonardo Piko, Daniel Hiraldo, Johan Kabaljero, Šerman Kardenas, Kelvin Osorio i Horhe Luis Ramos. Sa po tri pogotka su se u dosadašnjem toku sezone izvojili Kardenas i Osorio (dve asistencije), pa je jasno da će predstavljati najveću opasnost po gol rivala i u 11. kolu.

Kada je istorija u pitanju, Independijente spada u red najuspešnijih klubova u zemlji, osvojio je devet državnih prvenstva, a i prvi je klub iz Kolumbije koji je osvojio Kopa Sudamerikanu (2015). Svoj 80. rođendan proslavio je poslednjeg dana februara i jedan je od tri tima koja su odigrala svaku sezonu u elitnom rangu. Pasto je naravno imao daleko manje uspeha, osvojio je 2006. godine jedinu šampionsku titulu, dva puta je bio najbolji u drugom rangu, a odigrao je i dva finala Kupa Kolumbije (2009. i 2012. godine).


KOLUMBIJA - 11. KOLO

Subota

Independijente Medeljin - Ekidad 1:1 (1:1)

/Vuletić 24 - Angulo 15/

Junior - Bukaramanga 1:1 (0:1)

/Borha 65 - Fernandez 37/

Onse Kaldas - Deportivo Kali 0:0

Nedelja

Agilas - Atletiko Nasional 1:1 (0:1)

/Mrugo 67 - Anhel Gutijerez 1/

Amerika Kali - Pereira 1:0 (0:0)

/Kabrera 53/

Haguares - Patriotas 3:2 (3:1)

/Rohas 5 p, 18, Baragan 23 - Muriljo 17, Skarpeta Silgado 50 ag/

Ponedeljak

Čiko - Tolima 2:1 (2:1)

/Lozano 15, Tapija 27 - Moskera 45+3/

Utorak

02.00: (1,62) Santa Fe (3,45) Deportivo Pasto (5,80)

Sreda

02.00: (3,60) Alianza Petrolera (3,35) Miljonarios (1,97)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Independijente Santa FeDeportivo Pasto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara