Navijači Santos Lagune (©AFP)
Navijači Santos Lagune (©AFP)

Santos Laguna se sveti Toluki za eliminaciju u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 23:10

U zaostalom meču 7. kola meksičke Aperture (petak, 03.05) tim iz Toreona će pokušati da prekine seriju od četiri utakmice bez pobede

Konsolidovali su se fudbaleri Toluke posle poraza od Montereja (2:1), nanizali su dve pobede u naredna dva meča. Taj niz će pokušati da produže u noći između četvrtka i petka, od 03.05 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će gostovati Santos Laguni u zaostaloj utakmici 7. kola meksičke Klausure.

U ovom momentu Toluka je šesta na tabeli, sa 12 poena iz sedam utakmica. Ima tri manje od petoplasirane Gvadalahare Čivas, koju trenira Veljko Paunović, a četiri od Pačuke i pozicije koja vodi direktno u četvrtfinale plej-ofa.

Izabrane vesti

Santos Laguna je deveta, sa devet bodova. S obzirom na to da 12 najboljih timova idu u plej-of, može se reći da su Santosovi rezultati za sada po planu.

Samo što teško da je trener Eduardo Fentanes verovatno nezadovoljan trenutnom formom. Njegovi izabranici nisu trijumfovali nijednom u poslednja četiri meča, remizirali su sa Atlasom (2:2), Klub Amerikom (2:2) i San Luisom (1:1), dok su izgubili od Huareza (3:1).

03.05: (2,15) Santos Laguna (3,60) Toluka (3,25)

S druge strane, Toluka je na prethodna dva susreta savladala Kruz Azul (3:1) i osvajača Aperture Pačuku (2:1).

Generalno, Toluki u poslednje vreme prijaju mečevi sa Santos Lagunom. Prošle godine je trijumfovala čak četiri puta u direktnim duelima. Najvažniji su doduše bili susreti u okviru ove sezone, u Aperturi, kada je najpre slavila Toluka u ligaškom delu kod kuće sa 2:1, a potom i u četvrtfinalu plej-ofa.

Toluka je tada najpre pred svojim navijačima slavila sa 4:3, u meču u kojem je vodila sa 2:0, dozvolila rivalu da preokrene, pa onda i sama preokrenula golom Tijaga Volpija iz penala u 93. minutu. Posle toga je u revanšu Santos poklekao i na svom terenu, primio je dva gola na početku drugog poluvremena i izgubio sa 2:1.

Igra GG je došla na poslednjih osam duela Toluke i Santos Lagune, a kvota u Mozzartu na to da će tako da bude i noćas je 1,50.

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Petak

03.05: (2,15) Santos Laguna (3,60) Toluka (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Santos LagunaTolukaMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara