Fernando Santos (©Reuters)
Fernando Santos (©Reuters)

Santos otkrio: Ronaldo je rekao srpskom igraču „Da mi nisu ukrali treći gol, ne biste se sad smejali“

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 22:29

„Odigrali smo od 2018. dve očajne utakmice, protiv Nemačke i Srbije“, pričao selektor Portugalije u tv intervjuu

Polako se Portugalci privikavaju na činjenicu da im je Srbija iz ruku usred Lisabona otela kartu za Mundijal (2:1) i da će put do Katara morati da potraže kroz baraž.

Prst krivice za neuspeh u kvalifikacijama ide u pravcu selektora Fernanda Santosa, kojeg masovno javnost krivi da reprezentacija igra daleko ispod objektivnih mogućnosti tima koji ima u svojim redovima toliko zvezda iz najjačih liga sveta.

Izabrane vesti

Santos, pak, tvrdi da je za poslednje tri godine Portugalija odigrala samo dve jako loše utakmice.

Imali smo dosta oscilacija od 2018. godine. Od tada je zaigrala nova ekipa, sa drugačijim karakteristima od prethodne. Imali smo jako dobre periode, tako smo 2019. osvojili Ligu nacija, pobedili Italiju... Imali smo dve slabe utakmice, ove dve sa Irskom u kvalifikacijama i dve očajne: protiv Nemačke na Evropskom prvenstvu i sada protiv Srbije. Prvo poluvreme protiv Srbije je bilo jako loše, jedino smo gori bili protiv Nemačke. Zbog čega? Stav, koncentracija, sve je to bilo... Plan prosto nije funkcionisao. A, to je moja odgovornost“, rekao je Santos.

Svet je obišla slika kako Ronaldo viče na Santosa nakon poraza, mada lider portugalskog tima kaže da je to bila pogrešno viđena slika.

Kada se utakmica završila, razočaranje je bilo brutalno. Igrači su pali na teren, neki su oborili glave... Ja sam krenuo na teren da podržim igrače i kada sam prolazio pored Kristijana čuo sam ga kako govori jednom srpskom igraču: „Da mi nisu ukrali treći gol (na meču u Beogradu, prim.aut.), ne biste se sad smejali“. Samo sam prošao da podržim ostale fudbalere“.

Priznao je Santos i da njegovom timu ne leže protivnici koji igraju sa trojicom u poslednjoj liniji.

Uvek smo imali problema kada protivnik igra sa trojicom igrača u odbrani. Sa Belgijom i Švajcarskom, na primer. Ne osećamo se prijatno na terenu u tim situacijama. Imam vremena, verujem da ću rešiti i taj problem. Napravićemo određene promene da igrači budu komotni na terenu bez obzira na to ko je i kakav je protivnik“, obećao je Santos. 


tagovi

Fernando Santosreprezentacija PortugalaKristijano Ronaldofudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara