Jeferson Soteldo (©Reuters)
Jeferson Soteldo (©Reuters)

Santos prolazi kroz veoma težak trenutak, a Atletiko Paranaenseu u mislima samo Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.09.22. | 23:03

Brazil 1: Alvinegro noćas dočekuje Furasao u 28. kolu Serije A

Bez orijentisanog pravca i van prepoznatljive forme Santos noćas (02.00) na stadionu Urbano Kaldeira, poznatijem kao Vila Belmiro, u sklopu 28. kola brazilske Serije A dočekuje jednog od ovogodišnjih finalista Kopa Libertadores, Atletiko Paranaense.

Santos je premašio granicu od 30 dana bez efikasnog trenera u sezoni 2022, kao rezultat stalnih promena u komandi koje je upravni odbor povlačio tokom cele godine. Najnovija od njih je smena trenera Liska, koji je na funkciji ostao samo osam utakmica, a koji je otpušten pred derbi prethodnog kola protiv Palmeirasa.

Izabrane vesti

Tim ima tri uzastopna poraza i prolazi kroz veoma težak trenutak u sezoni, gubi snagu u borbi za plasman u naredno izdanje Kopa Libertadores, što povećava odgovornost za pobedu u Vili Belmiro. U svom poslednjem duelu, Santos se suočio sa liderom šampionata Palmeirasom na Alijanc parku. Uprkos tome što je tim Alviverdea imao isključenog igrača u prvom poluvremenu, na kraju je uspeo da pobedi sa 1:0. Rezultat je usledio nakon neuspeha u Seari i Gojasu, zbog čega je Santos strmoglavo pao na tabeli i trenutno sa osvojena 34 boda, zauzima 12. mesto u Seriji A.

U prethodnih pet duela zabeležena je samo jedna pobeda, remi i čak tri poraza. U ovom periodu Alvinegro je savladao Sao Paolo, remizirao sa Kujabom, pored već pomenutih poraza od Seare, Gojasa i Palmeirasa. Igrajući na Vili Belmiro, ekipa Santosa je u dosadašnjoj kampanji zabeležila učinak od šest pobeda, četiri remija i tri poraza, uz 20 postignutih i 12 primljenih golova.

02.00: (2,10) Santos (3,20) Atletiko PR (3,80)

Alvinegro noćas nastavlja borbu za pozicije koje vode u naredno izdanje Kopa Libertadores, ali bez mogućnosti da računa na povređenog urugvajca Rodriga Fernandesa, kao i na napadača Sotelda, koji je pozvan u reprezentaciju Venecuele. Ipak, ovaj meč bi trebalo da obeleži debi veziste Luana kao startera, s obzirom da je igrač u klubu već dva meseca, oporavljajući se od povrede. Ekipu će predvoditi trener mlađih kategorija Orlando Ribeiro, koji je privremeno preuzeo tim nakon odlaska Liske, dok uprava Santosa još ne saopštava novo ime za tu poziciju. Kao domaći tim, Alvinegro ima nešto bolji učinak i desetom mestu na rang listi. Od 39 bodova koliko je imao u opticaju, osvojio je 22 iz šest pobeda, četiri remija i tri poraza uz 20 i 12 primljenih golova.

Atletiko Paranaense nije imao napredak koji se očekivao od trenutka kada je počeo da se posvećuje isključivo takmičenju u Seriji A. Posle plasmana u finale Kopa Libertadores, koje će se održati tek 29. oktobra, u Ekvadoru, protiv Flamenga, imao je dva meča u nacionalnom prvenstvu, i oba su završena remijem.

Furasao, kojim komanduje trener Felipao, je u potpuno drugačijoj situaciji od noćašjeg rivala, i trenutno je u seriji od sedam mečeva bez poraza. ,eđutim, akumulirao je dva nedavna remija u takmičenju koja su uplalila znak upozorenja u borbi za mesto za naredno izdanje Libertadoresa. Ipak, Uragan sada živi sa očekivanjem da će osvojiti titulu u aktuelnom izdanju kontinentalnog turnira.

Crveno-crni tim se u prethodnom kolu suočio sa Kujabom, kada su imali priliku da igraju pred svojim navijačima, na Areni da Baišada, ali nisu uspeli da pobede. Rezultat od 2:2 frustrirao je njihove navijače, ali je tim Luiza Felipea Skolarija zadržao šesto mesto na tabeli sa do sada osvojena 44 boda iz 12 pobeda, osam remija i sedam poraza, četiri boda iznad Atletiko Mineiraa, koji je prvi ispod crte kvalifikacione zone za Kopa Libertadores. Kao posetilac, Paranaense ima sedmi najbolji učinak na turniru, gde je od 42 boda koliko je imao u opticaju osvojio 18 iz pet pobeda, tri remija i šest poraza uz 13 postignutih i 20 primljenih golova.

U proteklih pet duela zabeležene su dve pobede i tri remija. U ovom periodu su savladali Fluminense u Seriji A i Palmeiras u polufinalu najeminentnijeg kontinentalnog turnira, pored remija sa Kujabom, Avaijem i takođe Palmeirasom.

Poslednji obračun ovih timova, 5. juna na Areni da Baišada, završen je remijem od 2:2. Na poslednjih deset utakmica, kontinuitet pobeda između ovih rivala nije uspostavljen. Gotovo svaki duel završen je slavljem jednog od ova dva tima, i to naizmenično, kao po nekom nepisanom pravilu, nevezano za to da li je u pitanju gostovanje ili domaćinstvo.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

SERIJA A - 28. KOLO

Ponedeljak

Sao Paulo - Avai 4:0 (3:0)

/Dijego Kosta 25, Lusijano 45, Patrik 45+2, Eder 90/

Sreda

02.00: (2,10) Santos (3,20) Atletiko PR (3,80)

23.55: (1,55) Korintijans (3,70) Atletiko GO (7,25)

23.55: (2,45) Koritiba (3,05) Seara (3,15)

23.55: (1,35) Fluminense (4,90) Žuventud (9,50)

23.55: (3,50) Fortalaeza (3,20) Flamengo (2,20)

Četvrtak

02.00: (2,35) Kujaba (2,95) Amerika Mineiro (3,50)

02.45: (2,35) Atletiko Mineiro (3,10) Palmeiras (3,25)

02.45: (2,60) Gojas (3,10) Botafogo (2,85)

02.45: (1,80) Internasional (3,45) RB Bragantino (4,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1SantosAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara