Detalj sa prvog duela (©AFP)
Detalj sa prvog duela (©AFP)

Santos se bori za formu, Deportivo Tačira za istoriju

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.07.22. | 23:03

Kopa Sudamerikana: Revanš duel osmine finala na Vila Belmiro stadionu u Sao Paulu veliki ulog za takmace, prvi meč okončan 1:1

Prolazeći kroz niz od pet mečeva bez pobede, Santos će noćas (02.30) pokušati da obezbedi nastavak učešća na međunarodnoj sceni. U goste mu na Urbano Kaldeira stadionu, poznatijem kao Vila Belmiro, na revanš meč osmine finala Kopa Sudamerikane, dolazi Deportivo Tačira, inače jedini preostali venecuelanski predstavnik u kontinentalnim takmičenjima. Prvi meč u San Kristobalu završen je nerešenim ishodom 1:1, pa će pobednik u ovom okršaju imati pravo da nastavi borbu za titulu, dok će u slučaju nove ravnopravnosti učesnik četvrtfinala biti definisan kroz jedanaesterce.

U prvoj utakmici, Santos je odlučio da sačuva određeni broj igrača iz prve postave. Pored njih, među izostavljenima bili su i oni zbog suspenzije, povreda ili čak prekomernog fizičkog napora, što je naposletku brojalo čak deset žrtava iz standardne postave. Cilj je bio da se treneru Fabijanu Buskosu ponudi više opcija za okršaj u subotu, 2. jula, protiv Flamenga u Seriji A.

Izabrane vesti

Međutim, strategija nije donela očekivani rezultat. Crno-beli su poraženi sa 2:1 od Mengaosa, iako nisu imali tako loš učinak posmatrajući statistiku. Santos je imao loptu pod svojom kontrolom više od 45% vremena, čime je stvorio i više prilika za šut. Ipak, odbrana je prvi put kapitulirala u 19. minutu golom Pedra. Domaći su u 66. minutu preko Vinisijusa Zanosela došli do izjednačenja. Drugi gol i pobedu za goste obezbedio je u 75. minutu Gabrijel Barbosa, poznat kao Gabigol.

Sa 19 osvojenih bodova iz četiri pobede, sedam remija i četiri poraza, Santos je pao na 10. poziciju na tabeli Serije A. Poraz od Flamenga produžio je niz neuspešnih partija Pešea na pet mečeva. Serija je počela 18. juna i broji tri remija i dva poraza. Za revanš će Bustos morati da izvede najbolji tim koji ima na raspolaganju. Zanoselo je možda i postigao autogol u prvom meču osmine finala, ali se za vikend na pravi način upisao u strelce i bez sumnje će biti deo veznog reda. Lukas Braga će predstavljati pretnju u ofanzivi po krilu, dok je Markos Leonardo više nego verovatno spreman da sam predvodi napad.

02.30: (1,40) Santos (4,20) Deportivo Tačira (7,75)

Deportivo Tačira je bio bliži pobedi od Santosa u prvoj utakmici osmine finala Kopa Sudamerikane. Iako je imao manje od 45% vremena kontrolu nad loptom, uspeo je da razvije više prilika za šut. U 30. minutu poveli su Venecuelanci autogolom, ipak, na kraju drugog poluvremena u 86. minutu posle asistencije Karlosa Sančeza, Angulo je smestio loptu u mrežu sprečivši tako Tačiru da dođe do prednosti pred noćašnji okršaj na Vili Belmiro.

Za razliku od Santosa, Tačira je debitovala na Kopa Sudamerikani prošle srede pošto je prethodno ispala iz Kopa Libertadores kao trećeplasirana u svojoj grupi. Sa sedam osvojenih bodova u šest utakmica tim Venecuele izborio je pravo da nastupi u osmini finala drugog po snazi klupskog kontinentalnog nadmetanja. Njegova kampanja u Libertadoresu sadržala je dve pobede, remi i tri poraza, sa osam postignutih i 14 primljenih golova u šest duela uz negativnu gol-razliku od -6.

Zbog revanš duela u Sudamerikani, trener Aleksandar Palares postavio je skoro u potpunosti rezervni tim na meču sa Minerosom u subotu 2. jula u sklopu 18. kola elitne divizije šampionata Venecuele. Uprkos tome, Tačira je pobedila na svom terenu minimalnim rezultatom i golom Simistere u 37. minutu prvog poluvremena. Na ovaj način stigao je do 29 bodova iz osam pobeda, pet remija i pet poraza, što je trenutno dovoljno da zauzme četvrtu poziciju na tabeli, pet bodova ispod lidera Metropolitanosa.

Tim Aleksa Palaresa se borio za konzistentnost u svojoj poslednjoj seriji utakmica, pošto je pobedio u tri, jednom remizirao i tri puta izgubio u prethodnih šest utakmica u svim takmičenjima. Uprkos tome, ekipa u celini ima dobre rezultate u venecuelanskoj Primeri. Deportivo Tačira je do sada pobedio u osam od svojih 18 mečeva u ligi, a cilj mu je da tu formu prenese i na Kopa Sudamerikanu. Ofanzivno su Venecuelanci predstavljali pretnju tokom cele kampanje, postigavši 28 golova, što je nešto što će im biti neophodno ako misle da nastave put u međunarodnom takmičenju.

Entoni Uribe će predvoditi goste u ovom susretu, i verovatno će to učiniti kao usamljeni napadač koji će biti ozbiljna pretnja po gol domaćih. Simistera je ostavljen na klupi tokom prethodnog meča u ovom takmičenju, ali pošto je postigao gol u poslednjem izdnju u nacionalnoj šampionatu, mogao bi da se nađe u prvoj postavi za revanš.

Utakmica se prošli put pokazala kao veoma teška i neizvesna, a oba tima imaju za cilj da prođu u narednu rundu. Santos se u poslednje vreme bori za formu u svim takmičenjima, a taj nedostatak samopouzdanja je nešto što bi moglo da se pokaže kao prednost za tim iz Venecuele.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Sreda

Union Santa Fe - Nasional 1:2 (0:0) /prvi meč 0:2/

/Britez 70 - Ramirez 78, Rodrigez 83/

Internasional - Kolo Kolo 4:1 (2:1) /prvi meč 0:2/

/Bustos 29, Edenilson 2:1, Alemao 60, Enrike 74 - Kosta 15/

Četvrtak

00.15: (1,37) Seara (4,40) Strongest (8,00) /prvi meč 2:1/

02.30: (1,72) Melgar (3,45) Deportivo Kali (4,80) /prvi meč 0:0/

02.30: (1,40) Santos (4,20) Deportivo Tačira (7,75) /prvi meč 1:1/

Petak

00.15: (2,20) Lanus (3,20) Independijente Del Valje (3,20) /prvi meč 1:2/

02.30: (1,85) Atletiko GO (3,35) Olimpija (4,10) /prvi meč 0:2/

02.30: (1,55) Sao Paulo (3,70) Universidad Katolika (6,00) /prvi meč 4:2/

*** kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaSantosDeportivo Tačira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara