Tijago Volpi (©Reuters)
Tijago Volpi (©Reuters)

Sao Paulo s Volpijem juri prvenac protiv pojačanog Bragantina

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 23:10

Brazil – Prvenstvo Paulista: Trener Trikolora Rožerio Seni najavio povratak u startnu postavu iskusnog golmana. Noćas (01.30) u Bragansi protiv Bikova

Nije dobro počeo Sao Paulo pohod na odbranu krune u šampionatu Paulista. Trikolori s Morumbija su prošle sezone u finalu dobili prvaka Južne Amerike Palmeiras. Bio je to dobar početak za Ernana Krespa, ali je Argentinac dobio otkaz posle serije loših rezultata u Seriji A i borbe za opstanak nekadasnjeg šampiona Južne Amerike. Legenda kluba Rožerio Seni vratila se u klub na kraju prošlog šampionata.

Besparica je na Morumbiju, nije bilo pojačanja ove godine. Otišla je i prva zvezda Dani Alves (vratio se u Barselonu). U novom šampionatu Sao Paula, trostruki osvajač Kopa Libertadores, startovao je sa mršavim bodom. Guarani je dobio velikana u prvom kolu, a prošle nedelje na Morumbiju odoleo je trećeligaš Ituano (0:0).

Izabrane vesti

Prilika za prva tri boda za četu Rožerija Senija je gostovanje u Bragansi protiv Bragantina noćas (01.30) u trećem kolu Paulista prvenstva. Iskusni stručnjak, prošle sezone trener Flamenga, odlučio je da u startnu postavi vrati iskusnog golmana Tijaga Volpija. I dalje su Luan i Lučano van stroja zbog povreda, dok bi u tim mogao da se vrati Igor Gomeš koji se oporavio od korona virusa. Pod znakom pitanja je Tales Kosta, kao i Ekvadorac Arboleda koji je pre dva dana igrao za svoju reprezentaciju kvalifikacije za Mundijal u Kataru. U špicu napada se očekuju Alison i Kaleri.

01.30: (2,55) Bragantino (3,00) Sao Paulo (2,80)

RB Bragantino je počeo sezonu porazom od Mirasola (1:3), ali je prošle nedelje pobeđen Guarani na svom terenu (1:0). Tim u vlasništvu Red Bula svake godine napreduje. Prošle godine je stigao do finala Kopa Sudamerikane gde je zaustavljen od Atletiko Paranaensea. Maurisio Barbijeri je ostao na kormilu tima. Proteklog leta, Bikovi iz Braganse su prihodovali 12.000.000 evra od Zenita za najboljeg igača Klaudinja. Ove zime, upravo iz Sao Paula za 4.000.000 je stigao Elinjo. Pojačanje su i Natan iz Flamenga (3.500.000) i Erik Ramires (1.850.000) iz Baije, dok je Luan Kandido na pozajmici iz Lajpciga. Kvota u Mozzartu da će na meču RB Bragantino - Sao Paulo da bude GG3+ je 2,50.

Napadač Italo se vratio na treninge, ali preskočiće i noćašnji duel na stadionu Nabi Abi Čedid. Nedostajaće i Žadson, Leo Realpe, Lukas Evanđelista i Raul. U napadu se očekuje Alerandro, dok će s krila da prete Elinjo i Artur, a kreator na sredIni terena je Hjoran.

Prošle sezone Bragantino je oba puta dobio Sao Paulo u Seriji A sa 2:1 i 1:0. U prvenstvu Paulista, Trikolori su dobili Bikove sa 1:0.

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA – 3. KOLO

Sreda

Botafogo – Ferovijarija 1:1 (0:0)

/Bruno Mišel 66 – Garsija Silva 58/

Ponte Preta – Novorizontino 2:0 (1:0)

/Luka 22 penal, 51/

Santo Andre – Sao Bernardo 1:0 (0:0)

/Todinjo 90+1/

Četvrtak

Korintijans - Santos 1:2 (0:0)

/Žo 52 - Leonardo 65, 70pen/

Ituano - Internasional Limerija u toku

Mirasol - Guarani u toku

Petak

01.30: (2,55) Bragantino (3,00) Sao Paulo (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sao PauloJužna AmerikaBragantinoPaulistaRožerio Seni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara