Nikola Štulić (©Starsport)
Nikola Štulić (©Starsport)

Šarlroa jedan od tri Štulićeva udvarača, koliko može da zaradi Radnički od kluba koji je proslavio Osimena?

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 10:06

Ima interesanata i iz Portugalije i iz Italije

Ivica Tončev je bio jasan: tri kluba iz Belgije, Portugalije i Italije stala su u red za Nikolu Štulića i na Čairu očekuje rekordnu zaradu od prodaje igrača. Koliko tačno? To se još ne zna, ali se zna prvi od tri udvarača – belgijski Šarlroa. Prvi napadač ekipe Nadir Benbuali pokidao je ligamente kolena i timu očajnički treba hitna zamena.

E sad, koliko Šarlroa može da plati?

Izabrane vesti

Nije to baš klub koji se razbacuje milionima, ali jeste zdrava sredina sa stabilnim finansijama i nesumnjivo može da prebaci rekord Nišlija, koji prema dostupnim podacima iznosi 550.000 evra koliko je Olimpijakos prema zvaničnom saopštenju Radničkog platio za Lazara Ranđelovića. Okruglo 500.000 zaradio je Radnički od prodaje Stefana Mitrovića Crvenoj zvezdi, nešto više od selidbe Nikole Čumića u Olimpijakos, ali to je bilo na rate, kao i u slučaju Ranđelovića. Na tom nivou je bio i transfer Đorđa Crnomarkovića u Leh Poznanj.

To su sve sume koje Šarlroa redovno daje za pojačanja. Prošle sezone su recimo Belgijanci dali 1.500.000 evra za Vakuna Isuf Baja, a pomenutog Benbualija platili su 750.000. Sezonu ranije istresli su i 2.000.000 evra za Adema Zorganea, a najveći trošak je ubeležen jula 2019. kada je za 3.500.000 evra od Volfzburga otkupljen Viktora Osimena. Prethodno je igrao u Šarlroa na pozajmici i tamo se i proslavio, pa je kasnije prodat Lilu za 22.400.000 evra, a onda i Napoliju za 75.000.000.

Šarlroa dakle može da bude dobra odskočna daska za Štulića. Mada još čekamo da vidimo šta kažu ti udvarači iz Italije i Portugalije.

Jer ponuda određuje cenu, pa da vidimo baš koliko košta Nikola Štulić, sa deset golova treći na listi najefikasnijih strelaca jesenje polusezone u Mozzart Bet Superligi.



tagovi

Nikola ŠtulićZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara