Garet Sautgejt (©Reuters)
Garet Sautgejt (©Reuters)

Sautgejt: Sad će se tražiti titula od nas, ali spremni smo za taj pritisak

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 22:18

„Znamo šta nam je cilj“, poručuje selektor Engleske

Noć za dugo sećanje u Engleskoj. Gordi Albion je izbacio Nemačku sa Evropskog prvenstva, pobedio je velikog rivala sa 2:0 i prošao među osam najboljih reprezentacija na kontinentu.

Iako je to još daleko od nekog senzacionalnog uspeha, sama pobeda nad Nemcima greje dušu Englezima u ionako vrelim danima. Garet Sautgejt i njegovi momci poklonili su naciji trijumf koji će se dugo pamtiti i prepričavati.

Izabrane vesti

Znamo šta nam je cilj. Naravno, ovo danas je veliki rezultat. Engleska nikada nije uspela da pobedi Nemačku u utakmici na ispadanje još od finala na ovom istom stadionu 1966. godine“, zadovoljno je konstatovao Sautgejt.

On je poručio naciji da njegovi puleni neće na ovom rezultatu stati.

Moji igrači su ispisali istoriju i imaju šansu da to nastave. Bili smo jednom u polufinalu Evropskog prvenstva i sada imamo šansu da taj rezultat ponovimo i da uradimo nešto posebno. I sigurno je da ćemo dati sve od sebe. I sada kada smo ušli u svlačionicu posle meča, odmah smo počeli da pričamo o suboti i narednoj utakmici. Ovo je bio izuzetan naš nastup, ali dosta nas je iscrpeo, fizički i mentalno“.

Svestan je selektor Engleske da su posle ove pobede ionako veliki apetiti nacije još porasli.

Opasan je ovo trenutak za nas. Osećamo taj zanos uspeha koji je poneo celu zemlju i koji sada stvara atmosferu da moramo da osvojimo pehar. Ali, svesni smo da će baš to da bude najveći mogući izazov za nas. Igrači su spremni za to“, podvukao je Garet Sautgejt, selektor Engleske.


tagovi

EURO 2020Garet Sautgejtreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara