Detalj ispred Johan Krojf Arene u Amsterdamu posle prekida utakmice (©Reuters)
Detalj ispred Johan Krojf Arene u Amsterdamu posle prekida utakmice (©Reuters)

Savez odlučio da se Klasiker nastavlja u sredu, u Ajaksu besni i prete odlaskom na sud

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 19:08

Odložen duel sa Volendamom, koji je takođe nezadovoljan odlukom nadležnih organa

Bura u Holandiji se ne smiruje. Posle nemilih scena viđenih u Klasikeru na stadionu Johan Krojf u Amsterdamu i prekida derbija u 55. minutu, u trenutku kada je Fajenord gazio Ajaks sa 3:0, holandski fudbalski Savez izašao je sa odlukom da se utakmica nastavi u sredu od 14 časova bez prisustva publike, što je dodatno ražestilo posrnulog velikana iz glavnog grada.

Odluka KNVB da se preostalih 40 minuta odigra u danu kada je Ajaksu već bio zakazan susret sa Volendamom izazvao je bes u oba kluba, zbog čega sada prete i izlaskom pred sud zbog kršenja rasporeda takmičenja.

Izabrane vesti

U Savezu smatraju da integritet domaćeg prvenstva mora da se poštuje, zbog čega će se utakmica završiti na terenu. Ajaks je u saopštenju naveo da je najbolje da se taj duel odigra u prvoj sedmici novembra, posle završenih reprezentativnih obaveza i klupskih mečeva u evrotakmičenjima.

Amsterdamski klub takođe smatra da su navijači žrtve odluke da se tribine “zaključaju“, iako su huligani krivi što je susret uopšte prekinut. Napravili su haos i uništavali klupske prostorije kako bi iskazali nezadovoljstvo onim što se dešava u Ajaksu...

Volendam se priključio Ajaksovom saopštenju najavom zvanične žalbe na odluku koju smatra “nebuloznom“. Kako bilo, videćemo ostatak derbija u sredu, a Ajaks i Volendam će sačekati bolje vreme za njihov duel.


tagovi

AjaksFajenordEredivizijaHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara