Momenat kada Lautaro postiže penal, a igrači Argentine slave (©Reuters)
Momenat kada Lautaro postiže penal, a igrači Argentine slave (©Reuters)

Scene na Lusailu: Mesi ućutkivao Van Gala i Davidsa, a Aguero Veghorsta, Otamendi objasnio sporno radovanje

Vreme čitanja: 5min | sub. 10.12.22. | 09:33

Četvorica Holanđana se unelo Lautaru u lice pre nego što je izveo poslednji jedanaesterac, a ni tada nije bilo gotovo. Emilijano Martinez takođe imao poruku za novopečenog trenerskog penzionera sa klupe Lala

Okršaj dva giganta svetskog fudbala na stadionu Lusail u Dohi trebalo je da bude predstava na radost svih, a pretvorila se u 120 paklenih minuta gde su emocije prelazile u "crveno". Vrhunac naelektrisane atmosfere na terenu nisu bili čak ni jedanaesterci koji su odredili i drugog polufinalistu, već ono što se dešavalo pošto je Lautaro Martinez matirao Andrisa Noperta.

Popularno "treće poluvreme" na Lusailu donelo je nove sukobe među igračima dva tima, varničilo je i između Lionela Mesija i klupe Holandije, na šta se kasnije uključio heroj nacije Emilijano Martinez sočnim psovkama...

Izabrane vesti

Svet su munjevitom brzinom obišle fotografije i pogotovo video snimci usijanih rasprava na terenu, Mesijevo "šta gledaš, glupane" upućeno Vautu Veghorstu i Martinezove reči sudiji Mateu Laozu, a holandska javnost ostala je šokirana zbog onog što je kapiten Argentine uradio nedugo pošto je postigao gol. Prvo je stao ispred klupe Argentine, okrenut prema Luju van Galu i Edgaru Davidsu i sa rukama na ušima kao da je želeo da kaže: “Da vas čujem sada“.

Takvo radovanje bilo je svojevremeno karakteristično za miljenika nacije Huana Romana Rikelmea. Kada to nije bilo dovoljno, Mesi je kasnije prišao Van Galu i Davidsu te jasnom gestikulacijom šake pokazao i jednom i drugom da mnogo pričaju zbog čega je dojučerašnji selektor Holandije ostao zaprepašćen.

Još jedan interesantan detalj vezan je za Lionela Mesija i Emilijana Martineza. Naime, kada je Lautaro Martinez zakucao loptu u mrežu kompletan tim Argentine otrčao ka popularnom Biku da zajedno slave prolaz u polufinale, dok je Mesi otišao kod Dibua Martineza koji je na drugom kraju terena ležao i u ekstazi radovao velikom iskoraku u narednu fazu.

Ono što je prethodilo žurki Albiselesta uhvatile su televizijske kamere iz ptičije perspektive. Naime, dok je Lautaro Martinez išao prema kreču, četvorica fudbalera Holandije unela su mu se u lice, dobacujući nešto kako bi ga psihički izbacili iz komforne zone. Svoj deo posla pokušao je da uradi i golman Nopert jer je prvo uzeo loptu i sa njom otišao do gol linije, potom se vratio da je direktno uruči Lautaru i tom prilikom mu takođe nešto dobacio, na šta je morao da reaguje i sudija Laoz. No, napadač Intera ostao je hladan kao druga strana jastuka i realizovao je ključni penal za konačnu pobedu Argentine.

Ono što su fudbaleri Argentine uradili kada je Lautaro pogodio metu predmet je diskusija fudbalske javnosti. Fotoreporteri agencije Rojters jasno su uhvatili momenat radovanja Argentinaca ispred Holanđana, a najglasniji je navodno bio Nikolas Otamendi. On je posle utakmice bio upitan zašto je to radio, čak bio i kritikovan zbog nedostatka džentlmenskog ponašanja u pobedi, na šta je on uzvratio:

"Slavio sam njima u lice zato što je nekoliko igrača Holandije na svaki naš penal dolazilo kod nas i dobacivalo nam. Fotografija zbog koje sam optužen je izvučena iz konteksta, a mi smo slavili na ovaj način kao odgovor na njihovo ponašanje", poručio je štoper Benfike.

Dok je slavlje trajalo, Emilijano Martinez je takođe imao nešto da kaže nekom sa klupe Holandije. Bio je evidentno besan, samo nije otkriveno kome su reči bile upućene...

"Je**o sam te dvaput, je**o sam dvaput, ku**o", ispalio je Martinez otrovne strelice ka još neidentifikovanoj osobi, da bi onda kasnije rekao još i ovo:

"Van Gal je svojim rečima zapalio dinamit, a trebalo je da drži jezik za zubima".

I u tunelu je bilo dosta vatre. Mesijevo obraćanje Veghorstu je viralno satima, a sada se pojavio i drugi snimak gde se vidi šta je prethodilo onakvom obraćanju argentinskog asa. Veghorst je u tunelu zvao Mesija na novi verbalni obračun.

Tada je naleteo na Serhija Aguera, kuma i veliko Leovog prijatelja, kao i dvojicu Martineza, Lautara i Lisandra. Nekadašnji golgeter Mančester Sitija morao je da se umeša jer nije mogao više da sluša Veghorstovo peckanje, pa mu je nekoliko puta rekao da "ućuti".

"Rekao sam mu da nema potrebe da mu se obraća, da su glave i dalje vrele. Cela utakmica je bila puna emocija, morao sam da reagujem i malo smirim strasti", rekao je Kun Aguero, na šta mu je visoki napadač Lala odgovorio:

"Ne možeš da me ućutkaš, prestani".

Aguero je nastavio raspravu sa Veghorstom rečima da "ne može da se obraća Mesiju", posle čega su Lautaro i Lisandro uskočili i sklonili dvostrukog strelca. Aguero i Veghorst su se potom rukovali i sve se nekako smirilo.

To je strast, to je fudbal. Nekad se pretera, ali sve je to normalno, u žaru borbe za veliku stvar...


tagovi

Nikolas OtamendiKatar2022Lionel MesiEmilijano MartinezVout VeghorstLautaro MartinezLuj van GalEdgar Davidsreprezentacija Holandijefudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineSerhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara