Selektor Hrvatske: Ne bih voleo Srbiju u baražu, navijam da pobedite u Lisabonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 08:41

Zlatko Dalić hvali Piksijeve izabranike, posebno Aleksandra Mitrovića i Matiju Nastasića

Srbija juriša na Lisabon, Hrvatsku očekuje ofanziva na Maltu, pa biti ili ne biti sa Rusijom na domaćem terenu. Pobede u poslednjim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i jednima i drugima donose direktan plasman na Mundijal, ali objektivno: Portugalija je kvalitetnija od Srbije, dok izabranici Zlatka Dalića u remiju sa Slovačkom nisu navijačima dali previše povoda da budu optimisti pred derbi sa Rusima.

Što će reći: baraž nije nemoguć scenario, pa ni direktni okršaji Srba i Hrvata oko mundijalske vize. Selektor Hrvatske u izjavi za Informer kaže da se ipak nada da se to neće desiti. Iz bar tri razloga. Pod broj jedan...

Izabrane vesti

Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobedi Portugaliju u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija“, kaže Dalić za Informer i dodaje da je u baražu za Evropsko prvenstvo navijao za Škotsku protiv Srbije jer je znao da će mu na samom turniru biti lakše sa ostrvljanima.

Sada pak navija za Srbiju. I ceni ekipu Dragana Stojkovića. Baš zbog toga smatra da bi bilo previše naporno razmišljati i o samom fudbalu i o tome kako da eventualni duel nekadašnjih zemljaka ne izađe iz sportskih okvira. To je drugi razlog zbog kojeg ne želi Orlove u baražu.

Treći je sam kvalitet srpske reprezentacije.

Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak... Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu... Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom“.

O imenima ne želi previše, ali kad je pritisnut da pohvali barem nekog...

Neka to bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi, daje golove u kontinuitetu. Štoper Matija Nastasić odlično izgleda na terenu“, kaže Dalić za Informer.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeZlatko Dalićfudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara