Umar Sadik na večitom derbiju, © Star sport
Umar Sadik na večitom derbiju, © Star sport

Seltik pitao za Sadika, ali prvo mora da proda Eduara

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.07.20. | 16:47

Pitanje je koliko Škoti mogu da plate

Pojavio se još jedan kandidat na podugačkom spisku interesenata za Umara Sadika. Dosad je uglavnom bilo reči o klubovima iz kontinentalnog dela Evrope, ali krug potencijalnih poslodavaca proširio se i na Ostrvo, pošto stižu informacije da su predstavnici Seltika kontaktirali ljude iz Partizana i okruženja strelca crno-belih da se raspitaju pod kojim uslovima bi Nigerijac mogao da počne drugu epizodu u Glazgovu.

U jeseni 2018. nije ni imao prilike da se razmahne u dresu Rendžersa, ovoga puta možda dobije šansu u najvećem rivalui popularnih Policajaca, jer je prvak Škotske u potrazi za novim napadačem i jedna od opcija je upravo Sadik. Zasad je posao na prilično dugačkom štapu, međutim, samo saznanje da je Seltik zvao u Beograd nagoveštava da je Umar jesenas na mečevima Lige Evrope skreno pažnju.

Izabrane vesti

Što možda ne bi trebalo da bude iznenađenje ako se zna da je pre dva i po meseca objavljeno kako je jedna platforma za praćenje igrača pokazal da bi baš Umar Sadik predstavljao prirodnu zamenu za Odsona Eduara, pod uslovom da raspucani Francuz ovog leta napusti Seltik park.

Prema našim podacima ima jedan igrač koji nastupa u Srbiji i poklapa se 90,2 odsto sa Eduarom. Ima veoma slične performanse kao Eduar, ali je u karijeri već igrao za Rendžers, verovatno baš nije relano da bi ga Seltik kupio“, istakao je Slavador Karmona, direktor platforme koja obradom statističkih parametara procenjuje mogućnosti fudbalera.

Da bi inetres za Umara Sadika prešao u ozbiljan potrebno je dosta toga da se poklopi. Pre svega, da se otvori mesto u napadu tako što bi posle 27 golova i 19 asistencija minule sezone Seltik napaltio učinak Odsona Eduara. Poslednjih dana 22-godišnji napadač pominje se kao opcija za Arsenal, aktivan je i Juventus, ali dok neko ne izbroji 30.000.000 evra zeleno-beli neće puštati nekadašnjeg fudbalera Pari Sen Žermena, koji nikad nije ni dobio šansu na Parku prinčeva.

Čak i ako proda Francuza, Seltik nije poznat kao veliki trošadžija. Rekordni transfer u istoriji realizovan je leta 2018. kad je upravo Eduar potpisao za 10.500.000 evra. Sledeći na listi najskupljih je Kris Saton kupljen iz Čelsija za 9.500.000 evra pre ravno 20 godina. A u Partizanu su javno saopštili da neće pustiti Umara Sadika za manje od 15.000.000 evra. Nezvanično, spustili bi zahteve za koji milion, s tim da bi u dogovor uključili bonuse i procente od dalje prodaje, ali to se opet čini van domašaja Seltika, naročito u situaciji kad mnogi klubovi smanjuju budžet.

Na kraju, Seltik je tek opipao puls, dok su klubovi poput Sosijedada, Lila, Bresta, Napolija, u ozbiljnijoj priči sa Partizanom.

Mada kao jedna od potencijalnih prepreka transferu Umara Sadika stoji veliko rivalstvo Rendžersa i Seltika, istorija pokazuje da je bilo fudbalera koji su nosili opremu oba velikana. Zato se čini da netrpeljisvost gradskih rivala nije problem (pogotovo što je Nigerijac na Ajbroksu odigrao samo 116 minuta), koliko platežna moć aktuelnog prvaka. Do prelaska u suprotni tabor, ipak, dug je put.



tagovi

SeltikFK PartizanSadik Umar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara