Strahinja Eraković (©Starsport)
Strahinja Eraković (©Starsport)

Semak koristi Erakovića i kao beka i kao štopera, a on igra sve bolje

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 10:21

Zenitu je naredna prepreka ka novoj tituli u nizu Orenburg (nedelja, 15.15), a bivši defanzivac Crvene zvezde će voditi bitku sa Dmitrijem Vorobjevom

Malo kao desni bek, malo kao štoper, ali Strahinja Eraković postepeno postaje sve bitniji deo prvog tima Zenita. Srpski reprezentativac je standardan od početka sezone, ali bilo mu je potrebno određeno vreme u Rusiji da stekne sigurnost koja ga je krasila u dresu Crvene zvezde. Po mišljenju ruskih analitičara „diplomirao“ je pre četiri dana u Kupu Rusije protiv Spartaka iz Moskve, a ove nedelje od 15.15 časova će morati da potvrdi dobru formu i u prvenstvu protiv Orenburga.

Činjenica, Eraković ovog puta neće voditi borbu sa vrhunskim napadačima kao što su Aleksandar Sobolev i Mihail Ignjatov, centarfori Spartaka koje je „zaključao“ u tandemu sa Ninjom. Ipak, Zenitu je jednako važno, ako ne i važnije, da ovog popodneva 23-godišnji Beograđanin bude na visokom nivou i protiv napada koji će da predvodi 26-godišnji Dmitrij Vorobjev. Najbolji strelac Orenburga je odradio suspenziju u prošlom kolu protiv Nižnjeg Novgoroda (3:1), pa će igrati u Sankt Peterburgu.

Izabrane vesti

Zenit je se plasirao u finale ligaškog kostura Kupa Rusije i sada je na dve prepreke od trofeja. U prvenstvu se vratio na lidersku poziciju na tabeli, pa je dupla kruna nadohvat ruke.

Ipak, Krasnodar još uvek nije rekao svoju poslednju reč. Bikovi su pobedili u petak Fakel (2:0) i prišli Zenitu na samo bod zaostatka, naravno uz meč više. Zato šampion Rusije mora da ostane koncentrisan.


15.15: (1,33) Zenit (5,00) Orenburg (10,0)


U goste Erakoviću i drugovima dolazi veoma raspoložen protivnik, koji još uvek ne zna za poraz u prvenstvu u prolećnoj polusezoni. Orenburg je ostvario tri pobede i dva remija u prvih pet kola ovog proleća, odoleo je pritom i na gostovanju CSKA Moskvi (1:1) i protiv Rubina (3:0).

Zato, pobegao je iz zone ispadanja i sada je 12. na tabeli, sa po tri boda više od Baltike, Ahmata i Urala. Ukoliko bi priredio iznenađenje i savladao danas Zenit preskočio bi na tabeli i Fakel i Nižnji Novgorod.

Orenburg je ostao Erakoviću u lošem sećanju, pošto ga je savladao u septembru prošle godine sa 3:1. Zenit je prvi poveo, već u drugom minutu preko Mantuana, ali je Orenburg do kraja prvog poluvremena došao do preokreta golovima Vorobjeva, Pereza i Mansilje. Erakoviću je to bila jedna od najlošijih utakmica u poslednjih godinu dana.

Strateg Zenita Sergej Semak ima puno poverenje u srpskog defanzivca, koji je već sakupio 28 nastupa u svim takmičenjima, uz tri zabeležene asistencije. Sve češće ga doduše gledamo kraj desne aut linije, što se dešavalo i u vreme dok je igrao za Zvezdu. Očigledno, snalazi se dobro, čim je zaslužio i pohvale nekadašnjeg igrača Arsenala i reprezentacije Rusije Andeja Aršavina za nastup protiv Spartaka.

Spartak je sam sebi otežao posao slašem Hluščevića i Denisova na krila. Ispostavilo se da, kada god bi Sobolev primio loptu, Ninjo i Eraković bio ga hvatali, gurali i on ne bi mogao ni do daha da dođe od njih“, primetio je Aršavin.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


RUSIJA 1 – 25. KOLO

Petak

Krasnodar – Fakel 2:0 (0:0)

/Sa 60, Kordoba 86/

Subota

Rubin - Lokomotiva Moskva 1:1 (1:1)

/Vada 21 - Barinov 43/

Baltika - Krilja Sovjetov 2:1 (0:0)

/Enrikes 84, Ribčinski 90+6 - Rahmanović 90+2 pen/

CSKA Moskva - Ahmat Grozni 1:2 (0:0)

/Čalov 62 pen - Konate 79, Beriša 87/

Nedelja

13.00: (3,40) Nižnji Novgorod (3,40) Dinamo Moskva (2,15)

15.15: (1,33) Zenit (5,00) Orenburg (10,0)

17.15: (2,15) Soči (3,35) Ural (3,45)

19.30: (2,35) Rostov (3,40) Spartak Moskva (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Strahinja ErakovićZenitOrenburgAndrej Aršavin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara