Artur (Reuters)
Artur (Reuters)

Potvrda sa Enfilda: Klopov izbor je čudan, Klopov izbor je Artur!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 23:02

Najavljeno pojačanje stiglo u Liverpul...

Hoće-neće, hoće-neće... Ipak hoće!

Liverpul je pojačao vezni red u poslednjim satima prelaznog roka.

Izabrane vesti

Stidljivo se prethodnih dana pominjalo da bi Redsi u finišu letnje pijace mogli da dovedu vezistu, da bi posle povrede Tijaga Alkantare taj plan postao realnost. Pominjala su se imena poput Konrada Lajmera iz Lajpciga, Daglasa Luiza iz Aston Vile, Moisesa Kaiseda iz Brajtona, Kuadija Konea iz Menhengladbaha...

A završilo se potpuno šokantano – dolaskom Artura Mela!

Brazilski vezista iz Juventusa ovog leta nije ni pomenut u ovakvom kontekstu, ali očigledno su odrađeni ekspresni pregovori i postignut je dogovor u roku od 24 sata. Brazilac je tokom dana odleteo za Liverpul gde je obavio lekarski pregled i u večernjim satima stavio potpis na ugovor.

U pitanju je pozajmica, kako su naveli u Torinu vredna 4.500.000 evra, s tim da Englezi imaju pravo otkupa za 37.500.000.

Artur je u Juventus došao 2020. iz Barselone u trampi za Miralema Pjanića koja je više bila uređena finansijskim nego sportskim motivima, kako bi dva kluba ispeglala finansije. Zvanično je Juventus koštao 76.000.000 evra, ali to je bila veštački napumpana cena kako bi Barselona dobila na vremenu da reši neke probleme. Za dve sezone u Torinu odigrao je 63 meča i zabeležio tek po jedan gol ili asistenciju.

Taj učinak najbolje govori kakav je utisak ostavio u Juventusu... Nudili su ga ovo leto raznim klubovima, poput Valensije, Liona i lisabonskog Sportinga, međutim neuspešno.

Ni pre toga se nije proslavio u Barseloni koja ga je Gremiju platila 31.000.000 evra. Odigrao je 72 utakmice i upisao četiri gola i šest asistencija.

Ipak, Jirgen Klop očigledno veruje da Artur ima neke potrebne kvalitete za Liverpul i daće mu šansu. A Brazilac će moći da se pohvali da je u karijeri nosio dresove tri velikana iz tri velike lige.

Imaće šta da priča unucima, u svakom slučaju...


tagovi

ArturLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara