Serhio Romero (©Reuters)
Serhio Romero (©Reuters)

Serhio Romero u ulozi Branda iz Porodičnog blaga

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.10.23. | 23:04

Kopa Libertadores: Palmeiras i Boka Juniors u Sao Paulu noćas (02.30) igraju za finale i duel na Marakani sa Fluminenseom. Klub s Bombonjere prethodna tri meča u elitnom takmičenju Južne Amerike odigrao bez golova

Golman Boke Juniors Serhio Romero noćas će biti u ulozi Branda iz kultne srpske serije Porodično blago. Sećate se scene, kada fudbalski menadžer iz Francuske (u ulozi legendarni Dragan Nikolić) dolazi da gleda FK Meteor i vidi Branda na golu. Na pitanje kakva je njegova ekipa, čuvar mreže, koga glumi Vojin Ćetković, kaže: “Mi smo 0:0 tim. Oni napred ne umeju da ga daju, a ja ne umem da ga primim”.

Iskusni Argentinac u poznim igračkim godinama stigao je na Bombonjeru i u prethodna tri meča slavnog kluba u Kopa Libertadores rezultat je bio 0:0. Rasing je eliminisan u četvrtfinalu na penale posle 180 minuta bez gola, a i pre sedam dana u Buenos Ajresu, Palmeiras je ostao neporažen. Mirovale su mreže na kultnom stadionu pred više od 50.000 navijača koji su napravili paklenu atmosferu. Tog 12. igrača domaći fudbaleri nisu uspeli da kapitalizuju.

Izabrane vesti

02.30: (1,70) Palmeiras (3,50) Boka Juniors (5,50)

Cilj opravdava sredstvo - makijavelistički stav motiv je i slavnog argentinskog kluba koji je sve karte bacio na ovo takmičenje, sa željom da ponovi uspeh iz 2018. godine, kada je igrao čuveno finale s Riverom i poražen je u Madridu na Santijago Bernabeu u trećem meču (drugi se nije odigrao na Monumentalu zbog nereda navijača domaćina, napad na autobus sa igračima plavo-žutih). Boka je izgubila titulu u Argentini koja je završila u vitrinama ljutog gradskog rivala, River Plejta.

Posle 90 minutua dvomeča polufinala Kopa Libertadoresa nije bilo golova, pa je odluka ostavljena za noćas (02.30) u Sao Paulu. Stadion Alijans park, kapaciteta, 43.713 mesta je rasprodat posle nekoliko minuta. Karte su planule, a Palmeiras je upozorio da su se na crnom tržištu pojavile falsifikovane karte. Navijači Verdaa žele opet svoje miljenike da vide na južnoameričkom tronu kao 2020. i 2021. godine. Biće i nekoliko hiljada pristalica Boke koji će morati da prođu rigorozne provere u najvećem brazilskom gradu.

Poslednja tri finala Kopa Libertadores igrali su brazilski klubovi, a i sada je to blizu. Fluminense će na svom stadionu Marakana narednog meseca da igra za premijernu krunu šampiona Južne Amerike, a videćemo da li protiv Palmeirasa ili Boke. Brazilski tim je favorit, kvalitetniji je, ali nikada ne sme da se otpiše argentinski velikan koji je igrao u “šarenom sastavu” El Klasiko u nedelju i poražen je na svom terenu od River Plejta sa 2:0 u Liga kupu Argentine.

I trener tima iz Sao Paula, Abel Fereira, izveo je rezerviste u Bragansi protiv Bragantina u Brazileirau. Doživljen je poraz (1:2) koji bi mogao Palmeiras da odvoji od potere za liderom Botafogom. Verdao je tri puta bio kontinentalni prvak, a dva puta u eri Portugalca Fereire koj je preporodio ovaj tim posle dolaska na klupu pre više od tri godine iz grčkog PAOK-a. U prethodnim rundama je eliminisao Atletiko Mineiro i kolumbijsku Deportivo Pereiru.

Palmeiras ne igra dobro poslednjih nedelja. Napadač Roni nije u formi, malo golova postiže šampion Brazila. Doduše, odbrana Verdaa je granitna kod kuće, nije poklekla već pet utakmica. Portugalac bi mogao u špic da pošalje supertalentovanog Endrika, budućeg igrača Reala koga je početkom godine kraljevski klub iz Madrida kaparisao. Brzonogi tinejdžer rođen 2006. godine postigao je jedini gol za svoj tim u Bragansi protiv Bragantina pre četiri dana.

Konkurencija Endriku za mesto u špicu je takođe sjajni mladi napadač Luis Giljerme. Artur, ovogodišnji novajjlija iz Bragantina, biće treći član napada, pored Ronija i verovatno Endrika. Nedostajaće samo teže povređeni Dudu. Kreacije na sredini terena se očekuju od lucidnog Rafaela Vejge. Osim Dudua fali samo još Atuesta, ali njega nema već dugo na terenu.

Boka ne zna za gol u Kopa Libertadoresu već 270 minuta. Letos je iz Valensije stigao urugvajski veteran Edinson Kavani, ali nije se zasad proslavio. Samo jedan gol na devet utakmica u plavo-žutom dresu. Trener Horhe Almiron izvešće verovatno isti sastav kao pre sedam dana u Buenos Ajresu.

Iskusni Dario Benedeto počeće meč na klupi. U napadu partner Kavaniju biće Migel Merentijel, dok će vođa defanzive da bude nekadašnji igrač Mančester Junajteda Markos Roho. Samo je Luis Langoni van stroja zbog povrede.

Pravila u Južnoj Americi kažu da nema prednosti gola u gostima. Ako bude nerešeno i u Sao Paulu odmah se šutiraju jedanaesterci.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KOPA LIBERTADORES – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Internasional - Fluminense 1:2 (1:0), prvi meč: 2:2

/Merkado 10 – Kenedi 81, Kano 87/

Petak

02.30: (1,70) Palmeiras (3,50) Boka Juniors (5,50), prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsPalmeirasSerio RomeroEndrikAbel FereiraHorhe Almiron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara