Karim Belosin sa pomoćnikom i sportskim direktorom Šarlroe (©AFP)
Karim Belosin sa pomoćnikom i sportskim direktorom Šarlroe (©AFP)

Serkl Briž za opstanak, Šarlroa sledeće nedelje završava sezonu

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 15:06

Pretposlednje kolo prvenstva Belgije donosi odgovore na mnoga pitanja

Pretposlednje kolo ili u prevodu, runda za "vađenje". Belgijanci ovog vikenda igraju 33. kolo Župiler Pro lige, u kojoj se pojedine ekipe bore za što bolji status pred start plej-ofa, kao i za opstanak. A, kad se sastanu ekipe kojima gori pod nogama u pokušaju da dohvate zacrtan cilj, onda treba očekivati rat.

Baš takav duel očekuje se danas u Brižu, gde Serkl ima posla sa Levenom (16.15). Domaćin se bori za opstanak i samo je bod daleko od pretposlednje pozicije koja vodi u baraž za ostanak u najjačem rangu Belgije. Fenjeraš je tri koraka iza i opuštanje je zabranjeno, naročito ako se zna da je sa suprotne strane ekipa koja se bori za mesto u doigravanju za UEFA Ligu konferencije.

Izabrane vesti

16.15: (1,95) Serkl Briž (3,50) Leven (3,90

Leven je sinoćnjom pobedom Standarda u Epenu skliznuo na deveto mesto, na samo bod daleko od cilja, ali ima nesreću da se u finalne dve runde suočava sa ekipama koje su u borbi za opstanak. Ni forma mu ne ide naruku, jer je bez pobede na tri prethodna susreta, dok je Serkl Briž u kojem defanzivni bedem čini srpski reprezentativac Strahinja Pavlović, pobedio u prošlom kolu Beršot, i to pošto je više od pola meča bio sa igračem manje.

Posle Levena Serkl očekuje sudar sa Ostendeom na gostovanju, i zeleno-crni će želeti da danas pozitivan rezultat, kako u poslednjem kolu ne bi bili primorani da se vade protiv ekipe koja cilja mesto u plej-ofu za titulu.

18.30: (1,93) Mehelen (3,60) Varegem (3,90)

Okršaj Mehelena i Varegema ima značaj jedino za gosta (18.30). Domaći sastav se nalazi na 12. poziciji i osigurao je opstanak, dok je borba za doigravanje za Evropu skoro nerealna posle serije od pet duela bez pobede. Sa druge strane, Varegem je na osmom mestu, poslednjem koje vodi u nastavak takmičenja i postaraće se da tu i ostane.

Varegem je slavio na četiri od poslednjih šest duela, a u međuvremenu je dvaput poražen od Klub Briža i Anderlehta. Prošle sedmice je bio bolji od Epena 2:1.

20.45: (1,72) Gent (3,60) Šarlroa (5,10) 

Za kraj dana okršaj Genta i Šarlroe (20.45). Iza oba tima je veoma razočaravajuća sezona koju će želeti da zaborave. Deli ih samo bod u korist Bafalosa, koji su tri koraka daleko od plej-ofa za evropsko takmičenje, ali jasno je da ništa ne zavisi od njih.

Porazi Genta poslednjih sedmica, od Klub Briža i Standarda u prošloj rundi, udaljili su ga od cilja, pa može da se desi da već sredinom aprila završi sezonu. Pozitivna stvar je što ne mora da brine za opstanak, ali slaba je to uteha za sastav koji se nadao tituli na početku sezone.

Ogromne ambicije imala je Šarlroa, koja je posle odličnog starta upala u kanal iz kojeg nije uspela da izađe do kraja sezone. Kada ostvarite samo jednu pobedu na 14 ligaških mečeva, dobro je da ne morate da strepite za status.


tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaSerkl BrižGentŠarlroa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara