Igrači Sero Portenja (©Reuters)
Igrači Sero Portenja (©Reuters)

Sero Portenjo izlazi iz senke

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.07.23. | 23:03

Poslednji put pehar prvaka Paragvaja u Bario Obrero stigao je još 2021. u Klausuri

U poslednja tri formata paragvajske Primera divizije Sero Portenjo se, kao velikan ovdašnjeg fudbala, nalazi u senci šampiona. Poslednji put pehar prvaka u Bario Obrero stigao je još kroz format Klausure 2021. godine. U međuvremenu, trofej nacionalnog prvaka promenio je dve lokacije u neposrednom komšiluku na policama Libertada i Olimpije, dok je El Siklon to sve posmatrao sa lestvice niže.

Debi u ovogodišnjem izdanju Klausure bio je identičan onima sa prethodna tri prvenstva. Sero je u prvom kolu pred svojim navijačima doživeo poraz od Guairenje rezultatom 3:1. Ipak, u naredna dva kola uspeo je da dođe do pobeda i sa istim ciljem noćas (00.30) odlazi na gostovanje u severni deo Asunsiona ekipi Resistensije.

Izabrane vesti

Sastav sa Behana koji predvodi Karlos Rekaldo posle tri odigrana kola zauzima drugo mesto na tabeli Klausure, nakon dve pobede i remija uz šest postignutih i četiri primljena gola. Generalno gledano u poslednjih pet utakmica, Resistencia je pobedila u dva navrata, remizirala jednom i izgubila dva puta. U tom period na čak četiri utakmice nije uspela da sačuva svoju mrežu, dok je samo u jednoj utakmici rezultat ostao na nuli sa obe strane.

00.30: (5,80) Resistensija (3,80) Sero Portenjo (1,55)

S druge strane, Sero Portenjo je uspeo da pobedi dve, ali je izgubio jednu, u tri početna kola turnira u Klausuri. Ovo ga stavlja na treću poziciju na tabeli. Posle katastrofalnog starta na svom terenu, Siklon je u međuvremenu uspeo da popravi gol razliku i ona sada iznosi četiri postignuta i tri primljena gola, sva tri u prvom meču protiv Guairenje.

Drugi najtrofejniji klub Paragvaja ne može se pohvaliti dobrim rezultatima od početka sezone. Pored toga što su u Aperturi ponovo završili kao drugoplasirani i to sa čak deset bodova zaostatka za šampionom Libertadom, Sero Portenjo je imao katastrofalan učinak na međunarodnoj sceni. U grupnoj fazi Kopa Libertadores useli su da zabeleže tek jednu pobedu i remi, čime su završili kao poslednji na tabeli sa istim brojem bodova kao ekvadorska Barselona, ali sa lošijom gol-razlikom, što je timu iz Gvajakila dalo novu šansu u Kopa Sudamerikani, dok su Bolivar i Palmeiras nastavili učešće u najeminentnijem klupskom takmičenju za Južnu Ameriku.

Posle poraza u Ekvadoru, Sero je do sada odigrao pet utakmica u nacionalnom prvenstvu kako u finišu Aperture, tako i na početku Klausure uz učinak od dve pobede, dva remija i sa jednim porazom. Na svih pet utakmica uspeo je da postigne golove, doj je sopstvenu mrežu sačuvao dva puta i to na poslednja dva okršaja sa Amelijanom u gostima kada je slavio minimalnim rezultatom, i na svom terenu u pobedi od 2:0 nad Heneral Kabaljerom.

Gledajući istoriju utakmica između Resistensija i Sero Portenja, vidimo da je u poslednjih šest susreta El Siklon izašao kao pobednik u pet navrata, dok je jednom Resistensija uspela da izvuče remi. Poslednji duel ovih timova odigran je početkom maja tekuće godine na istom ovom stadionu kada je gostujući tim slavio sa 2:1.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

----------

PARAGVAJ 1, KLAUSURA - 4. KOLO

Petak

Heneral Kabaljero - Lukenjo 1:0 (0:0)

/Martinez 59/

Subota

Klub Guarani - Nasional 1:1 (1:1)

/Pereira 45 - Santakruz 30/

Trinidense - Olimpija 1:1 (0:0)

/Himenez 50 - Zabala 73/

Nedelja

Amelijano - Libertad 0:2 (0:0)

/Mendijeta 56, Bareiro 67/

Guairenja - Takuari U TOKU

Ponedeljak

00.30: (5,80) Resistensija (3,80) Sero Portenjo (1,55)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara