Andrij Ševčenko (©Shutterstock)
Andrij Ševčenko (©Shutterstock)

Ševčenko čeka prvu trenersku pobedu u Italiji

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.12.21. | 12:15

Danas na Čizmi mečevi šesnaestine finala Kupa Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Poštujući tradiciju, italijanski treneri nastavaljaju da tretiraju nacionalni Kup kao neku vrstu tereta. U najbolju ruku kao priliku da se pruži šansa igračima koji gotovo nikada ne igraju u prvenstvu ili da rezervisti počnu barem jedan meč od prvog minuta. Izuzetak neće biti ni današnje utakmice, s obzirom na to da će svi više misliti na prvenstvene obaveze sledećeg vikenda nego na večerašnje duele.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, Andrij Ševčenko se nada prvoj pobedi na klupi Đenove, a Gabrijel Čofi želi da se oduži familiji Poco na ukazanom poverenju pobedom Udienzea nad Krotoneom koji prolazi kroz duboku krizu. U Veneciji, Paolo Zaneti će poslati na teren kompletno različit sastav u odnosu na onaj viđen protiv Juventusa, između ostalog zato što i Ternana Kristijana Lukarelija više misli na derbi sa Peruđom u Seriji B nego na Kup Italije.

ĐENOVA - SALERNITANA (21.00)

Andrij Ševčenko još uvek čeka na prvu pobedu na klupi Đenove. Prošlog vikenda, u bolnom porazu u derbiju sa Sampdorijom jedina utešna okolnost je bila prvi pogodak Grifonea pod komandnom palicom dvojca Ševčenko-Tasoti.

Jedinu pobedu na Marasiju u ovoj sezoni Đenova je ostvarila upravo u Kupu Italije protiv Peruđe, i to polovinom avgusta. Od tada samo porazi i remiji. Situacija nije ništa bolja ni sa Salernitanom. U Salernu su svi koncentrisani na budućnost kluba jer Salernitana rizikuje da bude isključena iz Serije A ako se do četvrtka ne postigne definitivan dogovor o promeni vlasništva.

I jedan i drugi tim misle više na utakmice Serije A koje ih čekaju nego na večerašnji duel. Đenova gostuje kod Lacija u Rimu, a Salernitana je domaćin lideru na tabeli Interu. Zato ćemo večeras na Marasiju videti kombinovane sastave sa velikim brojem rezervnih igrača.

21.00: (1,92) Đenova (3,45) Salernitana (4,10)

Đenova i dalje ne može da računa na povređene fudbelere, Kaiseda, Maksimovića, Rovelu i Faresa dok je Salernitana doputovala u Liguriju bez Riberija, Bonacolija, Strandberga, Ruđerija i još par igrača.

Dva tima su se već srela u šampionatu, ali u Salernu i to je bila jedina pobeda Salernitane na domaćem terenu u ovom prvenstvu. Takođe, u poslednjih pet kola u prvenstvu, oba tima su postigla samo po jedan gol, što najbolje oslikava krizu kroz koju prolazi Grifone i kampanjske Granate. Promene trenera nisu donele očekivane rezultate ni u Đenovi, ni u Salernu.

ĐENOVA 3-5-2: Semper - Biraski, Bani, Vaskez - Zabeli, Ture, Behrami, Portanova, Melegoni - Kalon, Bjanki

SALERNITANA 4-4-2: Fjorilo - Galjolo, Deli Kari, Bogdan, Jarošinski - Kečrida, Skjavone, De Takjo, Obi - Đurić, Gondo

UDINEZE - KROTONE (18.00)

Gabrijele Čofi je toliko zadovoljio vlasnike Udinezea prikazanom igrom protiv Milana da je familija Poci odlučila da mu pruži šansu, baš kao što je to uradila sa njegovim prethodnikom Lukom Gotijem. Dakle, Čofi, do daljnjeg ostaje šefa stručnog štaba Friulanaca.

Čofi će napraviti rotaciju igrača imajući u vidu da Udineze u subotu igra veoma važan meč sa Kaljarijem, utakmicu u kojoj bodovi vrede duplu budući da se radi o rivalu u borbi za opstanak.

Šansu će dobiti rezervni golman Padeli, u odbrani ćemo videti Pereza i Di Maja, na krilima srednjeg reda Sopija i Zegelera, a šansu će dobiti da zaigra od prvog minuta i mladi Lazar Samardžić.

18.00: (1,35) Udineze (5,30) Krotone (8,00)

Krotone prolazi kroz veliku krizu, na poslednjih devet mečeva, tim iz Kalabrije zabeležio je čak osam poraza i jedan remi. U subotu na stadion Šidu u subotu dolazi Pordenone direktan takmac u borbi za opsanak i trener Modesto će poslati na teren igrače koji su imali manju minutažu u dosadašnjem delu sezone.

UDINEZE 3-5-2: Padeli - Perez, Ke Majo, Samir - Sopi, Samardžić, Jajalo, Makengo, Zegelar - Puseto, Sakses

KROTONE 3-4-2-1: Festa - Nedelčaru, Kanestreli, Paz - Đanoti, Estevez, Donsa, Sala - Kargbo, Borelo - Marić

VENECIJA - TERNANA (15.00)

Remi sa Juventusom udahnuo je novi optimizam u Lagunu da bi mogli da sačuvaju prvoligaški status i da sledeće sezone dočekuju timove Serije A. Kao i drugi treneri i Paolo Zaneti će iskoristiti priliku da u Kupu Italije pruži šansu fudbalerima koji nisu imali puno prilika da se nametnu dosada.

Venecija želi da prođe u sledeću fazu Kupa Italije, ali prioritet ostaje opstanak, tako da će Zaneti odmoriti gotovo sve ključne igrače za meč sa Sampdorijom koji čeka Venete u nedelju. Takođe, Venecija želi da nastavi niz utakmica na kojima je postigla gol u ovoj sezoni u Laguni. Samo je Inter uspeo da sačuva mrežu na stadionu Pencu.

I pored toga što će Venecija igrati sa rezervnim linijama ostaje favorit jer je trener Ternane Kristijano Lukareli ostavio u Terniju nekoliko startera s obzirom na to da se sledećeg vikenda igra derbi Umbrije sa Peruđom.

15.00: (1,80) Venecija (3,60) Ternana (4,60)

Međutim, bilo bi pogrešno potceniti tim Ternane koji ima karakter svog trernera, nekadašnjeg centarfora i kapitena Livorna Lukarelija. Umbrijski klub je već napravio veliko iznenađenje u Kupu Italije eliminišući Bolonju u vatrometnom sudaru rezultaltom 5-4.

VENECIJA 4-3-3: Lecerini - Macoki, Svoboda, Modolo, Šneg - Kijn, Tesman, Perec - Sigurdson, Forte, Hejmans

TERNANA 4-2-3-1: Krapikas - Giringeli, Boben Kontek, Čeli - Projeti, Salzano - Kapone, Faleti, Peralta - Macoki

KUP ITALIJE - 1/16 FINALA

Utorak

15.00: (1,80) Venecija (3,60) Ternana (4,60)

18.00: (1,35) Udineze (5,30) Krotone (8,00)

21.00: (1,92) Đenova (3,45) Salernitana (4,10)

Sreda

15.00: (1,95) Verona (3,50) Empoli (3,90)

18.00: (1,90) Kaljari (3,50) Čitadela (4,10)

21.00: (1,35) Fjorentina (5,00) Benevento (9,00)

Četvrtak

18.00: (2,15) Specija (3,45) Leče (3,35)

21.00: (2,55) Sampdorija (3,30) Torino (2,75)

*** kvote su podložne promenama

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------



tagovi

Kup ItalijeAndrej ŠevčenkoĐenovaSalernitanaUdinezeKrotoneVenecijaTernanaKristijano Lukareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara