Sevilja kupila Bajernovog štopera, ali su se Bavarci osigurali raznim klauzulama

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 18:38

Dobar posao za sve

Ostala je Sevilja ovog leta bez dvojice startnih štopera Dijega Karlosa i Žila Kundea koji su prodati za preko 81.000.000 evra i ostala je velika rupa u srcu odbrane.

Za početak je iz Galatasaraja kupljen brazilski štoper Markao za 12.000.000 evra, a danas je stigao još jedan centralni bek.

Izabrane vesti

Sevilja je i zvanično potvrdila transfer mladog francuskog štopera Tangija Nianzua iz Bajerna. Plaćen je 16.000.000 evra, a transfer bi uz sve bonuse mogao da dogura do 20.000.000 evra. Prilično dobar posao Bavaraca koji su Nianzua doveli pre dve godine iz Pari Sen Žermena kao slobodnog igrača.

A i ovom prilikom su se osigurali ako Nianzu eksplodira u Sevilji. Bajern se raznim klauzulama obezbedio da može da vrati Francuza ali i da dodatno zaradi od njega u budućnosti. Za početak, tu je fiksna povratna klauzula posle svake od pet godina ugovora francuskog štopera u Sevilji. Bajern će za fiksnu sumu moći da ga vrati u Minhen.

Ako Bajern ne bude želeo da ga vrati, a Sevilja odluči da ga proda trećem klubu, Bavarcima ide 22,5 procenata od transfera. Ako neki treći klub ponudi manji iznos od onoga koliko iznosi povratna klauzula, Bajern za isti taj iznos može da ga vrati u Minhen. A to bi odgovaralo i Sevilji koja ne bi morala da se odriče procenata obeštećenja. Svi su na dobitku...

A što se tiče fudbalske strane transfera, čini se da su opet svi na dobitku. Bajern je Francuza doveo jer je zaista verovao u njegov potencijal ali je konkurencija na štoperskim pozicijama zaista bila prejaka. Ninazu je za dve godine sakupio 28 mečeva u svim takmičenjima i opravdao to poverenje. Bilo je očigledno i da je napredovao.

U Sevilji će imati priliku da još napreduje i da igra češće. Način na koji je Sevilja prethodnih godina afimirsala njegove zemljake Klemona Lenglea i Žila Kundea mu obećava da bi kroz koju godinu mogao da zaigra u nekom od najvećih evropskih klubova. Možda i da se vrati u Bajern.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Tangi Kuasi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara