©Shutterstock
©Shutterstock

Sevilja preventivno: Ne Superligi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 21:41

"Ovakav pristup se u potpunosi kosi sa našim DNK", stoji u saopštenju Andalužana

Arsenal, Totenhem, Mančester junajted, Liverpul, Čelsi, Mančester Siti, Juventus, Milan, Inter, Real Madrid, Barselona i Atletiko žele da oforme Evropsku Superligu i tako se odmetnu od konkurencije na Starom kontinentu. Traže još tri kluba koja bi dobila status osnivača takmičenja, ali nailaze na brojne poteškoće. Zasad su poziv da se im se priključe odbili klubovi poput Borusije Dortmund, minhenskog Bajerna, Porta, Red Bul Lajpciga i Liona, a nameru da se odrekne tradicionalnog formata pod okriljem UEFA nema ni Sevilja.

Sreda, 19.00: (5,20) Levante (3,70) Sevilja (1,70)

Izabrane vesti

Andalužani spadaju u red najboljih španskih klubova, u poslednjih 15 godina su u šest navrata osvajali Ligu Evrope. Jasno da bi se po ambicijama i statusu uklopili u vrhunsko društvo koje želi da se otcepi i u ligi zatvorenog tipa poboljša sopstvenu finansijski situaciju (u prevodu da džepove puni dosad nezamislivim svotama novca i tako napravi još veći jaz u odnosu na konkurenciju). Ipak, ne žele da mu se pridruže.

"Povodom informacija koje su se pojavile vezano za stvaranje novog takmičenja koje bi ogranizovali i njim privatno upravljali evropski klubovi uz različitih zemalja, Upravni odbor Sevilje želi javno da izrazi odbijanje turnira koji je prevashodno zasnovan na ekonomskim parametrima i van obima u kojem deluje UEFA, institucija pod čijim okriljem se nalaze različiti državni savezi kontinentalnog fudbala. Takmičenje kakvo je predloženo, u kojem možete učestvovati samo putem pozivnice, u potpunosti se protivi duhu sporta i tradicionalnom fudbalu. Ovakav pristup se u potpunosi kosi sa našim DNK, koja nam nalaže da nikada ne odustajemo i konstatno postavljamo sve veće izazove, sa idejom da ih na terenu iz dana u dan prevazilazimo".

U zvaničnom saopštenju kluba sa Sančes Pishuana ističu i da bi stvaranje Superlige samo naškodilo fudbalu i timovima koji ostanu bez pozivnice.

"Stvaranje Superlige bi samo naškodilo fudbalu i ostalim timovima. U isto vreme, žestoko bi pogodilo društvo i kauznilo veliki broj pravih navijača, koji bi ostali lišeni pravog smisla sporta: iluzije uživanja u svojim timovima i njihovom nadmetanju sa najvišim ciljevima. Sevilja je toga svesna i tim povodom smatra da su promene koje su danas napravljene od strane Izvršnog komiteta UEFA povodom formata Lige šampiona, neophodne. Shvatamo da one pružaju čvrstu osnovu svim evropskim klubovima, ali te promene se uvek moraju razvijati u diskusiji između članova saveza, klubova i liga, bez ičijeg isključivanja i sa globalnom vizijom da zaštite opšteg fudbalskog ekosistema".



tagovi

SeviljaEvropska SuperligaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara