Dortmund – Bajern (©Reuters)
Dortmund – Bajern (©Reuters)

Ni Superliga se ne predaje: PSŽ ima 14 dana da se predomisli, Nemci 30 dana

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.04.21. | 20:07

Veruju da će ih privući

Bori se UEFA, bori se FIFA, bore se navijači, vlade država, ali bore se i superligaši!

Onih 12 klubova koji su se jasno i decidirano izjasnili da napuštaju UEFA takmičenja i osnivaju svoju, Evropsku Superligu, veruju da će im se, kada malo slegne prašina, priključiti i Pari Sen Žermen, Bajern i Borusija Dortmund.

Izabrane vesti

Iako su se sva tri kluba tokom dana jasno i glasno izjasnila da ostaju verni UEFA i Ligi šampiona, „begunci“ su im dali rok na papiru do kada mogu da promene mišljenje. Kako pišu katalonski Sport, nemački Špigel i brojni drugi mediji, u ugovoru koji je 12 klubova potpisalo stoji stavka da se Pari Sen Žermenu daje rok od 14 dana da se definitivno izjasni da li će se odreći UEFA i preći na njihovu stranu, dok se Bajernu i Borusiji Dortmund daje rok od 30 dana.

Ukoliko neki od ova tri kluba promeni stav i priključi se novom takmičenju, dobiće status osnivača, ravnopravan kao ovih 12 koji su se već otcepili.

Pitanje je da li uopšte postoji mogućnost da se promena dogodi, jer su i francuski prvak i oba nemačka kluba decidirano protiv secesije, pa bi ozbiljno skočili sebi u stomak ako bi se okrenuli za 180 stepeni u ovom predloženom roku.


tagovi

Bajern MinhenBorusija DortmundPari Sen ŽermenEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara