Spreman 100 odsto: Raul Ruidijaz (©AFP)
Spreman 100 odsto: Raul Ruidijaz (©AFP)

Sijetl se regrupisao, crno se piše Real Solt Lejku

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 23:15

Saundersi će sa Raulom Ruidijazom, Žoaom Paulom i Nikolasom Lodeirom napasti plasman u četvrtfinale MLS (sreda, 04.30 časova)

Neočekivano je Sijetl završio u osmini finala plej-ofa MLS. Bez dileme najkvalitetniji tim Zapadne divizije to nije dokazao na terenu, povrede su ga osakatile u finišu ligaškog dela takmičenja i Saundersi su ispustili prvu poziciju, koja vodi direktno u četvrtfinale. Sada ih jedna prepreka više deli od titule – Real Solt Lejk – sa kojim se sastaju u noći između utorka i srede, od 04.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Domaćini su na tom meču i apsolutni favoriti. Pogotovo jer su se od povrede oporavili glavni igrači, najbolji strelac Raul Ruidijaz (17 golova), Žoao Paulo i Nikolas Lodeiro. Niko od njih trojice nije igrao pre dve nedelje protiv Vankuver Vajtkepsa (1:1), ljutih rivala, protiv kojih je Sijetl mogao pobedom da overi prvo mesto.

Izabrane vesti

04.30: (1,65) Sijetl (3,80) Real Solt Lejk (5,50)

Paulo i Ruidijaz su imali problema sa povredama mišića, dok je Lodeiro ove sezone odigrao samo devet utakmica, zbog povrede kolena. Sa njegovim povratkom na teren se posebno nije žurilo zbog kompleksnosti povrede, čuvao se za plej-of, o čemu je pričao i trener Saundersa Brajan Šmelcer.

Paulo i Ruidijaz su odlično, na 100 odsto. Što se tiče Lodeira, ako njega pitate, reći će vam da će da bude na 100 odsto do utakmice. Međutim, mogu da vam odmah kažem da će da bude na klupi. I zaigraće u drugom poluvremenu sigurno. Ne plašim se da ga ubacim u igru“, kazao je Šmelcer, očigledno bez želje da kalkuliše i skriva svoje planove.

Sijetl neće moći da računa na kamerunskog internacionalca Nuhua, koji je zbog koronavirusa u karantinu. Takođe, neizvesni su i nastupi levog beka Džimija Medrande i štopera Ksavijera Areage. Drugi se povredio dok je igrao za reprezentaciju Ekvadora i još nije potpuno spreman.

Sijetl i Real Solt Lejk su se sastali dva puta ove sezone i obe ekipe su trijumfovale na svojim terenima. Saundersi u junu sa 2:1, Real u septembru sa 1:0.

Tim iz Solt Lejka je plej-of izborio tek u poslednjem kolu, pobedom nad Sporting Kanzas Sitijem sa 1:0. Tim trijumfom je direktno ostavio Dejana Joveljića i njegov Los Anđeles Galaksi bez plej-ofa.

Najveća pretnja po Saunderse i najbolji igrač Reala je hrvatski vezista Damir Kreilah. Nekadašnji fudbaler Rijeke je ove sezone dao 16 golova i zabeležio devet asistencija.

Sijetl je dva puta do sada bio šampion MLS, 2016. i 2019. godine, dok je Real Solt Lejk do trona stigao jednom, 2009. Branilac trofeja je Kolumbus Kru, koji se sada nije plasirao u plej-of, jer je bio deveti u Istočnoj konferenciji.

MLS – OSMINA FINALA

Subota

Sporting Kanzas Siti – Vankuver 3:1 (2:1)

/Šelton 17, Isimat Mirin 45+3, Zusi 58 – Dahome 39/

Filadelfija – Njujork Red Buls 1:0 (0:0, 0:0)

/Gleznes 120+3/

Nedelja

Njujork siti – Atlanta junajted 2:0 (0:0)

/Kasteljanos 49, Kalens 53/

Portland – Minesota junajted 3:1 (1:1)

/Mabijala 43, Blanko 47, 66 – Fragapane 11/

Sreda

02.00: (2,00) Nešvil (3,40) Orlando siti (3,90)

04.30: (1,65) Sijetl (3,80) Real Solt Lejk (5,50)

***Kvote su podložne promenama

Direktno su u osminu finala prošli Nju Ingland i Kolorado


tagovi

MLSSijetl SaundersReal Solt Lejk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara