Mihajlović (© Reuters)
Mihajlović (© Reuters)

Siniša, stvarno nabolje

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.08.22. | 12:45

Ambiciozna Bolonja kreće u novu sezonu susretom Kupa Italije sa Kozencom, srpski stručnjak ponovo na klupi, dilema Arnautović

Prošle godine zastoj već na prvoj stepenici, ove je plan proboj u završnicu Kupa Italije. Sezona za Bolonju počinje utakmicom sa Kozencom (21.15, TV Arena sport 1) koja bi trebalo da označi novi početak na više nivoa: organizacionom, takmičarskom, kadrovskom i trenerskom.

Najvažnija vest za Rosoblu tim je da se na klupu vraća Siniša Mihajlović. Srpski stručnjak i dalje vodi bitku sa leukemijom, ali sudeći prema poslednjim informacijama oseća se bolje nego pre dva meseca, kad je ponovo smešten u bolnicu, odakle je posredstvom video snimaka pratio pripreme, komunicirao sa saradnicima i slao instrukcije timu. Da zdravstveno napreduje i(li) da se ne predaje iako mu se bolest posle početnih tretmana vratila dokazao je kad je posetio ekipu posle poraza u kontrolnom susretu sa Tventeom, a prema vestima sa Apenina dobio je dozvolu doktora da se pojavi na radnom mestu u meču kojim zvanično startuje takmičarski ciklus na stadionu „Renato Dal’ Ara“.

Izabrane vesti

Za Bolonju je duel sa Kozencom specifičan usled podsećanja da je na istom mestu proišle godine takođe igrala sa članom Serije B, Ternanom. I – izgibila. U vatormetu golova bilo je 4:5, čime je prvi put posle 1993. klub iz pokrajine Emilijo Romanja okončao takmičenje u kupu u prvom kolu. Takav scenario ne želi da ponovo, već da možda napreduje najmanje do četvrtfinala gde je poslednji put bila 2013. kad ju je zaustavio Inter.

Razlog za optimizam u Bolonji leži u činjenici da je ovog leta doveden Đovani Sartori na poziciju sportskog direktora. Reč je o čoveku koji je minulih osam godina podigao Atalantu do učesnika Lige šampiona, stabilnog kluba sposobnog da zapreti najvećima, eventualno se umeša u borbu za vrh tabele i(li) pehare. Sartori je nekada radio i u Kjevu i to bogato iskustvo pokušaće da primeni u novoj sredini, koja zahvaljujući američkim vlasnicima (glada Đuzepe Džoi Saputo) cilja možda čak i plasman u evropske kupove. U najmanju ruku bolji plasman od 13. mesta u prvenstvu, a ako joj se otvori put do završnice kupa...

Jedini je problem što pojačanja ne stižu željenom dinamikom. Zasad su prodata tri startera iz minule sezone (Artur Teate Renu, Aron Hiki Brentfordu, a Matijas Svanberg Volfzburgu), otišao je i Cezar Faleti u Ternanu i na osnovu tih poslova inkasirano je 45.700.000 evra. Zasad je potrošeno samo oko 8.000.000 da bi se otkupio ugovor švajcarksog veziste Mišela Ebišera iz Jang bojsa, dok je na istom delu terena doveden iz Aberdina Luis Ferguson. Pre nekoliko dana novi ugovor na tri godine potpisao je golman Lukas Skorupski i to bi trebalo da bude uvod u finiš letnje pijace, gde se očekuju jopš najmanje dva, možda i tri potpisa.

Mada, Bolonju brine status Marka Arnautovića. Iskusni napadač je dobio ponudu Mančester junajteda, klub ju je odbio, ali su navijači i dalje u strahu da bi mogli da izgube najboljeg strelca iz minule sezone. Makar ne bi trebalo da brinu protiv Kozence. Reprezentativac Austrije je najavljen u prvih 11, da na njegovim kriloma ekipa doleti do drugog kola, gde će sredinom oktobra igrati sa Kaljarijem.

KUP ITALIJE – 1. KOLO

Petak

Kaljari – Peruđa 3:2 (1:1)

Udineze – Feralpisalo 2:1 (1:0)

Leče – Čitadela 2:3 (1:1, 0:0)

Sampdorija – Ređina 1:0 (0:0)

Subota

Piza – Breša 1:4 (1:1)

Specija – Komo 5:1 (1:0)

Empoli – Spal 1:2 (1:1, 0:0)

Torino – Palermo 3:0 (0:0)

Nedelja

Venecija – Askoli 2:3 (0:1)

Verona – Bari 1:4 (1:2)

Salernitana – Parma 0:2 (0:0)

Monca – Frozinone 3:2 (2:0)

Ponedeljak

17.45: (1,95) Đenova (3,50) Benevento (3,90)

18.00: (4,10) Modena (3,50) Sasuolo (1,90)

21.00: (1,80) Kremoneze (3,60) Ternana (4,60)

21.15: (1,50) Bolonja (4,30) Kozenca (7,75)

***Kvote su podložne promenama

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------


tagovi

Kup ItalijeBolonjaSiniša MihajlovićMarko Arnautović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara