Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

Široki Brijeg protiv Radnika traži treću sreću

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 13:14

Nastavlja se prvenstvo Bosne i Hercegovine

U trećem kolu Premijer lige BiH odigrane su do sada tri utakmice, gde je do sada postignuto četiri pogotka. Današnji program Premijer lige donosi nam jedan duel, i to na Pecari, gdje igraju Široki Brijeg i Radnik (21:00).

U prva dva kola Široki Brijeg je osvojio svega dva boda. Prvo domaći remi sa Zrinjskim (0:0), pa onda ispuštena pobeda u Prijedoru protiv Rudara (1:1). Rezultat koji baš i ne zadovoljava tabor širokobriježana, pa je za očekivati da od prvog minuta krenu na pobedu u duelu sa Radnikom.

Izabrane vesti

(1,50) Široki Brijeg (3,90) Radnik (6,25)

Domaći u meč ulaze sa epitetom favorita, pa samim tim imaju veću obavezu da povećaju svoj bodovni saldo.

"Mi smo u prva dva kola očekivali četiri boda. To nam je bio cilj, ali nismo ga uspeli ostvariti. Imamo priliku da se 'izvadimo' danas, i verujem da će biti treća sreća. Mi smo na našem terenu favoriti protiv svake ekipe, pa ćemo se tako i postaviti na terenu i od prve minute krenuti na pobedu", istakao je šef stručnog štaba tima sa Pecare Toni Karačić, koji u večerašnjem duelu neće moći računati na usluge Kristijana Medića zbog povrede, te Valentina Vujinovića koji još uvek nema radnu dozvolu.

Sa druge strane, Radnik je dosadašnjim delom još manje zadovoljan. Doduše, kakav period imaju iza sebe, ništa bolje nisu mogli ni očekivati, ali realno gledajući pred bijeljincima je preteška sezona. Uvodna dva poraza, i to domaća od Leotara (0:1), i Slobode (1:2), samo su pokazala pravo stanje u klubu, te su sve mane isplivale na površinu.

Govorio je trener Vlado Jagodić i ranije o dešavanjima u Radniku, svestan koliko vraški težak zadatak ima pred sobom. Tako da svaki bod koji Radnik osvoji biće veliki uspeh, a priliku za prve recke u rubriku bodovi, imaju večeras na vrućem gostovanju kod favorizovanog protivnika.

"Mi smo znali u kakvoj ćemo se situaciji i naći i od čega smo krenuli, pa i ne treba da nas iznenade ovi rezultati. Možda nam je falilo i malo sportske sreće u prva dva meča, ali potrudićemo se da podignemo svoju formu i probamo napraviti povoljan rezultat. Široki jeste favorit, ali znali smo mi svakome pomrsiti račune, pa ćemo to pokušati i večeras. Biće teško, ali zašto da ne", najavio je večerašnji duel šef struke bijeljinaca Vlado Jagodić koji ima problema oko sastavljanja, ionako 'okrnjenog' tima.

Pavle Sušić vuče povredu kolena, dok je nastup kapitena Velibora Đurića takođe upitan.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 3. KOLO

Petak

Sloboda – Leotar 1:0 (1:0)

/Beganović 6/

Subota

Željezničar – Posušje 1:0 (1:0)

/Mujezinović 18/

Sarajevo – Zrinjski 0:2 (0:2)

/Tićinović 25, Bašić 35/

Nedelja

21.00: (1,50) Široki Brijeg (3,90) Radnik (6,25)

Ponedeljak

20.00: (1,40) Velež (4,20) Rudar (7,75)

Odloženo

Borac Banjaluka – Tuzla Siti

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Široki BrijegRadnik Bijeljina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara