Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Široki s novim trenerom u hercegovačkom obračunu

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 10:42

Premijer liga BiH: Leotar gostuje na Pecari u petom kolu. Jure Ivanković nasledio na kormilu Tonija Karačića

Najelitniji rang BiH fudbala nastavlja se večeras utakmicama petog kola. Ova runda kreće sa Pecare gde igraju Široki Brijeg i Leotar (20.00).

Četiri boda u četiri kola saldo je koji je u tekućoj sezoni ostvario Široki Brijeg. Za klub sa tolikim pedigreom u BiH, realno malo je. Svesni su toga bili i u taboru tima sa Pecare, pa se poseglo za promenama. Toni Karačić postao je bivši trener, a na njegovo mesto zauzeo je dosadašnji pomoćnik Jure Ivanković.

Izabrane vesti

20.00: (1,55) Široki Brijeg (3,60) Leotar (6,25)

Nadaju se u Širokom Brijegu da bi to mogla biti pozitivna šok terapija za nastavak sezone, kako bi se uhvatio priključak za vrhom tabele. Mladom stručnjaku pao je u ruke „vruć krompir“, a večeras ima priliku da pred domaćim navijačima pokaže da li je i koliko spreman da predvodi tim u kojem je imao status igračke legende. Realno, Široki je favorit što je svakako idealna prilika da se posle četiri vezana remija, upiše prvi trijumf.

"Idealan je trenutak za prvu pobedu. Dolazi nam protivnik po meri. Leotar je čvrsta i kompaktna ekipa, vrlo dobri su u defanzivnom bloku. Ipak, sigurno možemo probiti njihovu odbranu i tako napraviti dobru uvertiru za nastavak sezone", najavio je Ivanković večerašnji duel u kojem neće moći računati na Kristijana Medića i Zvonimira Begića, dok je nastup Valentina Vujinovića pod znakom pitanja.

S druge strane, i Leotar je do sada osvojio četiri boda, ali su za razliku od domaćih, oni su osetili slast pobede. Bilo je to u prvom kolu nad Radnikom, posle čega je usledio remi sa Borcem, pa vezana dva poraza. Trebinjci mogu biti zadovoljni ostvarenim budući da su novopečeni premijerligaš, pa je svaki bod zlata vredan. Ono što može biti olakšavajuća okolnost jeste činjenica da se novajlije u timu sa Polica sve više uključuju u takmičarski ritam, pa će u nastavku biti znatno kvalitetniji o čemu je i govorio trener Leotara Branislav Krunić.

"Utakmica u kojoj možemo računati na sve igrače osim Milića koji je suspendovan. Mogu reći da ekipa već dolazi na jedan optimalan nivo u kojem može da odigra utakmicu u visokom ritmu. Široki je ekipa koja iza sebe ima kontinuitet dobrih igara. Redovno su u vrhu Premijer lige i izlaze u evropska takmičenja", istakao je Krunić.

PREMIJER LIGA BIH – 4. KOLO

Petak

20.00: (1,55) Široki Brijeg (3,60) Leotar (6,25)

Subota

19.00: Tuzla Siti - Posušje

Nedelja

19.00: Sarajevo Radnik Bijeljina

21.00: Velež - Sloboda

Ponedeljak

18.00: Železničar - Rudar Prijedor

20.00: Borac BL - Zrinjski

***kvote su podložne promenama



tagovi

LeotarŠiroki BrijegPremijer liga BiHBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara