Fudbaleri Independijentea del Valjea (©AFP)
Fudbaleri Independijentea del Valjea (©AFP)

Sistem protiv tradicije: Prva titula stiže u Sangolki

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.12.21. | 23:05

Independijente del Valje će pokušati da odbrani na terenu Emeleka u revanš meču finala ekvadorskog šampionata prednost iz prvog susreta od 3:1. Susret za titulu se igra u noći između nedelje i ponedeljka, od 01.00 časova po srednjeevropskom vremenu

Pisali smo već o tome da je Independijente del Valje jedan od najčudnijih klubova na planeti, pošto ima u svom posedu osvojen trofej na međunarodnoj sceni (Kopa Sudamerikanu), ali ne i neki domaći. To bi moglo da se promeni noćas od 01.00 časova, kada je na programu revanš meč finala šampionata Ekvadora sa Emelekom.

Tim iz Sangolkija, predgrađa Kita, ima prednost iz prvog meča od 3:1. Stekao ju je zahvaljujući tome što je napadač Emeleka Alehandro Kabezas isključen jer je namerno nagazio protivničkog golmana Moizesa Ramireza.

Izabrane vesti

01.00: (2,35) Emelek (3,25) Independijente del Valje (2,90) - Prvi meč 1:3

Emelek je ostao sa igračem manje krajem prvog poluvremena, pri rezultatu 1:0, posle intervencije iz VAR sobe. Zanimljivo, u Ekvadoru VAR nije obavezan na svim utakmicama, već samo na najvažnijim, kao što je u ovom slučaju bilo finale. U nastavku meča je Sornaza svojim drugim pogotkom na utakmici, a prvim iz jedanaesterca, duplirao prednost, a u 74. minutu je Bauman pogodio za 3:0. Nadu navijačima Emeleka vratio je Rodrigez golom iz penala u 99. minutu. Sada bi i 2:0 donelo titulu Emeleku.

Prvenstvo Ekvadora je inače koncepirano malo čudno. Svaka polusezona je takmičenje za sebe, bodovi se ne prenose, ali nije ni klasična Apertura i Klausura, kao u većini zemalja Južne Amerike, gde se trofeji dodeljuju svakom šampionu pojedinačno. U Ekvadoru pobednici polusezona igraju dvomeč za titulu, a zanimljivo da je Emelek imao priliku da spreči da se to odigra.

Naime, osvojio je prvo takmičenje, a u samom finišu drugog, 21. novembra, igrao je protiv Independijentea meč za proboj na prvo mesto na tabeli. Trebala mu je pobeda, ali je izgubio sa 3:2 i tako je rival izborio finale za titulu.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Independijente del Valje je osvojio Sudamerikanu 2019. godine, dok je 2016. igrao i finale Kopa Libertadores. Tada ga je Atletiko Nasional iz Kolumbije pobedom ukupnim rezultatom 2:1 sprečio da se popne na krov Južne Amerike.

Independijente postoji 63 godine, ali je tek 2010. prvi put zaigrao u eliti. Došlo je do zaokreta rada u klubu, potpuno su se okrenuli razvoju omladinske škole, za šta je zapravo najbolja nagrada stigla prošle godine, kada je omladinski tim osvojio Kopa Libertadores za mlade. Sa druge strane Emelek je prvak bio 14 puta, a poslednju titulu je osvojio 2017. godine. Za razliku od svog noćašnjeg rivala, nikada nije imao značajniji uspeh na međunarodnoj sceni.

Emelek dugo nije pobedio Independijente, od 2018. godine. Od tada su se oni sastali devet puta, a tri puta su remizirali, a Independijente je slavio šest puta. Sada smo u situaciji da ni trijumf nije garant Emeleku za povratak na tron.

EKVADOR 1 – FINALE (REVANŠ)

Ponedeljak

01.00: (2,35) Emelek (3,25) Independijente del Valje (2,90) - Prvi meč 1:3

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Independijente del ValjeEkvador 1Emelek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara