Siti morao da reaguje posle odlaska Sterlinga: Novi ugovor za Mareza

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 20:08

Alžirac ostaje do 2025. na Etihadu...

Nije da im gori pod nogama, ali nakon odlazaka Gabrijela Žezusa (Arsenal) i Rahima Sterlinga (Čelsi) na Etihadu nisu smeli da se kockaju sa sudbinom još jednog ofanzivca. Epilog: Rijad Marez (31) je produžio ugovor sa Građanima do 2025. godine.

Iskusni Alžirac imao je još godinu dana saradnje sa četom Pepa Gvardiole, međutim ljudi iz kluba nisu želeli da bilo šta prepuštaju slučaju i zimu čekaju nesigurni u ono što bi moglo da se dogodi, pogotovo što je iza Mareza izuzetna sezona u kojoj je postigao 24 i namestio devet pogodaka.

Izabrane vesti

Englezi za sada ne pišu o detaljima novog sporazuma, ali imajući u vidu sve gore navedeno teško izvesno da mu plata neće biti manja nego do sada - oko 7.000.000 evra po sezoni.

"Veoma sam srećan što ostajem. Uživao sam u svakom minutu provedenom u ovom klubu. Svi smo gladni novi uspeha, želimo još više u narednim sezonama.elim da se zahvalim Pepu i Čikiju (Begiristainu) što su mi pomogli da se razvijem kao igrač i postanem ovo što sam danas. Sada je red na mene da se revanširam", izjavio je Marez.

Čiki Begiristain pun je reči hvale za Alžirca...

"Doneo je toliko toga ovom klubu svojim talentom, posvećenošću, željom... Dobro znam koliko Pep i stručni štab uživaju u radu sa njim. Drago nam je što ostaje kod nas još tri godine. On je jedan od najboljih krilnih igrača na svetu".

Podsetimo, Rijad Marez stigao je u Siti iz Lestera. Bilo je to leta 2018. godine, a cena transfera iznosila je skoro 70.000.000 evra.

Do sada je odigrao 188 utakmica u plavom dresu, postigao 63 i namestio 56 golova.


tagovi

Rijad MarezLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara