Bernardo Silva (©Reuters)
Bernardo Silva (©Reuters)

Siti odbio 70.000.000 evra za Silvu iz straha da ne donese "ušati pehar" u Pariz

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 10:35

Portugalac i dalje ni na nebu, ni na zemlji kada je u pitanju status u Sitiju

Ostanak Bernarda Silve u Mančester Sitiju deluje sve izvesnije, iako niko i dalje ne može da odbaci mogućnost da Barselona u poslednjim minutima na sto baci ponudu koja se ne odbija.

Ono što je u ovom trenutku izvesno je da Portugalac karijeru neće da nastavi u Pari Sen Žermenu. Britanski dnevnik Tajms javlja da je Mančester Siti odbio inicijalnu ponudu od 70.000.000 evra za Silvu, dok Barsa još traži formulu za realizaciju još jednog velikog transfera u danima kada se muči da oslobodi prostor u budžetu za registrovanje Žila Kundea.

Izabrane vesti

Kao jedan od razloga ovakve odluke uprave Sitija navodi se strah od toga da kreativni vezista svojim prelaskom na Park prinčeva ne donese i trofej Lige šampiona, što dosad još nije uspeo u dresu šampiona Engleske. U tome ima ne samo do jačanja direktne konkurencije za prestižnu titulu, već i do činjenice da bi Siti u smiraj prelaznog roka morao da traži zamenu za jednog od ključnih igrača.

“Nalazimo se na samom kraju prelaznog roka. Ako bi Bernardo otišao, morali bismo u poslednji čas da mu tražimo zamenu. To definitivno ne bi bio lak posao“, nedavno je prokomentarisao Pep Gvardiola navode da bi Portugalac mogao da ode sa Etihada.

Nedelja, 20.45: (1,20) PSŽ (7,25) Monako (12,0)

Na Silvinom dolasku u PSŽ insistira novi sportski direktor Luis Kampos, koji odličnog kreativca odlično poznaje iz vremena kada su sarađivali u Monaku. Kampos ga je doveo iz Benfike 2015. godine, a posle toga su Kneževi od njegovog prelaska u Siti zaradili 50.000.000 evra.

Siti je ovog leta ostao bez Rahima Sterlinnga, Gabrijela Žezusa i Aleksandra Zinčenka, mada je Pep imao spreman plan kako da se nadomeste njihovi odlasci. Za Silvu i dalje nema, što je zapravo najveća kočnica u celoj priči.

Portugalac je već izrazio želju da ode i to je predočio šefu Stručnog štaba, s tim što je njegova ideja da obuče dres Barselone, ne PSŽ i verovatno bi otišao samo pod uslovom da katalonski gigant zaista pokuša da završi posao. On je osetio da mu je potreban novi izazov u karijeri posle četiri šampionske titule i tek jednog finala Lige šampiona. Takođe, Silva je već odbio da pregovara o produžetku ugovora koji mu sada traje do juna 2025. godine, uprkos tome što mu je Siti nudio povišicu u rangu onoga što dobija Kevin de Brujne, a to je oko 24.000.000 evra bruto.


tagovi

Bernardo SilvaPari Sen ŽermenMančester SitiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Siti
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara